επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

132

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Του Ακάθιστου Υμνου σήμερα και μετράμε αντίστροφα για την έλευση του Πάσχα!

ΜΕΤΡΑΜΕ επίσης αντίστροφα και για την Άνοιξη την οποία όλο και πιο συχνά βλέπουμε να κοντισιμώνει!

ΤΕΛΟΣ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες εκ νέου, επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της Βουλής.

 ΕΙΠΕ: «Θα υπάρχει πολύ πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, οταν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Δεν θα κλείσει καθόλου η Βουλη ενόψει ευρωεκλογών και περιφερειακών εκλογών».

ΕΣΧΑΤΗ, αλλά όχι τελευταία! Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα   είναι η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία, με την οποία ολοκληρώνεται η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

ΕΙΔΑ και εγώ την έκθεση του ΟΟΣΑ. Τα τελευταία 30 χρόνια, η μεσαία τάξη συρρικνώθηκε από το 64% στο 61% του συνολικού πληθυσμού, εκτιμά  ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφαλείας που εδώ και καιρό ζητά μια πιο ισόνομη κατανομή των εισοδημάτων. Δεν αλλάζει τίποτα.

ΚΑΤΙ σαν ανέκδοτο! Ξημερώματα ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το Brexit, με τους 27 να παραχωρούν παράταση στο ΗΒ, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019 και μια ενδιάμεση αναθεώρηση της κατάστασης τον Ιούνιο. H 31η Οκτωβρίου προσδιορίστηκε, μεταξύ άλλων με κριτήριο την ανάληψη καθηκόντων της επόμενης Κομισιόν.

ΟΝΤΩΣ αυτό που κάνουν οι Βρετανοί είναι πραγματικός τραγέλαφος. Δεν υπάρχει ξανά τέτοιο προηγούμενο. Κι εμείς μπροστά τους μοιάζουμε…συνεπέστατοι!

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως αλλάζουν οι καιροί! Την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να μην αγνοήσει το μεγάλο κίνημα κατά του Brexit στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει συγκεντρώσει 6 εκατομμύρια υπογραφές και την πεποίθηση ότι η διεξαγωγή ευρωεκλογών θα είναι πιθανόν “η αρχή του τέλους του ίδιου του Brexit”, μετέφερε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας!

ΘΑ ΜΑΣ τρελάνει ο Γαβρόγλου! Δεν εξελέγη ποτέ, διορισμένος ήταν. Τώρα λέει ότι δεν θα κατέβει επειδή «ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές, γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος»…

ΕΙΝΑΙ μια ανάγνωση! O Mακρόν θέτει την ανάγκη να υπάρχει ευρωπαϊκος στρατός, αστυνομία και λιμενικό. Αν αυτό επιτευχθεί θα μας απαλλάξει από μια βαριά φορολογία που εξυπηρετεί τις αμυντικές μας δαπάνες. Τόσο απλό είναι για μας Σταύρο;

ΔΕΝ ΛΕΩ μεγάλη ανακάλυψη! Οι αστρονόμοι έχουν επιτέλους μια -έστω μικρή και θολή- εικόνα του περιβάλλοντος (του λεγόμενου «ορίζοντα γεγονότων») της μαύρης τρύπας, δηλαδή της συνοριακής περιοχής πέρα από την οποία δεν υπάρχει σημείο επιστροφής, καθώς ούτε καν το φως δεν μπορεί να δραπετεύσει. Γι’ αυτό το εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας δεν είναι δυνατό να φωτογραφηθεί, αφού απλώς είναι …κατάμαυρο.

ΠΙΣΑ μαύρο, αλλά εμείς ξέρουμε χρόνια τι σημαίνει… μαύρη τρύπα! Στην οικονομία, στην κοινωνία και την αξιοπιστία!

 

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει