Εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για την Ευρώπη

134

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο: «Για μια κοινωνική Ελλάδα σε μια κοινωνική Ευρώπη»  οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής. Ο προέδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Βαρδακαστάνης επισήμανε ότι:

“Πρέπει να πιστέψουμε και πιστεύουμε ότι χτίζουμε τη σχέση μας με τους πολίτες σε ειλικρινείς και στέρεες βάσεις. Το Κίνημα Αλλαγής μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Το σταυροδρόμι που βρισκόμαστε πρέπει να μας οδηγήσει σε μία άλλη πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η ακροδεξιά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτών, αυτών της λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις. Η λιτότητα σκοτώνει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και τα όνειρα των πολιτών. Ο λαϊκισμός δεν είναι δεξιός ή αριστερός.

Είναι ίδιος. Είναι εξίσου βλαπτικός. Να υπάρξει αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχ. Να ενταφιάσουμε τον νεοφιλελευθερισμό πριν εκείνος ενταφιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υπάρξει μία αρμονία μεταξύ της κοινωνικής, της οικονομικής και της περιβαλλοντικής πολιτικής”

Εκ μέρους του Γιάννη Κουράκη που απουσιάζει στις Βρυξέλλες, ο Μανώλης Αχλαδιανακης τόνισε πως:

“Ως νέα δημοτική Αρχή στοχεύουμε στη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Έχουμε αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες.Θέλουμε συμμέτοχους στο έργο μας όλους τους πολίτες. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε όσους συνανθρώπους μας δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσεγγίσουν εύκολα τον Δήμο. Όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της πατρίδας είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έχουμε πρόγραμμα με μια σειρά μέτρων. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε να μανίκια, να δουλέψουμε όλοι μαζί, να σφίξουμε τα χέρια για ένα καλύτερο αύριο”

Επίσης, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γ. Κουράκη, Νίκος Μαυροματάκης υποστήριξε ότι:

“Με τον Γιάννη τον Κουράκη στο τιμόνι του Δήμου, θα επαναπροσδιοριστεί το πλαίσιο της πολιτικής προς όφελος των ΑμΕΑ. Η δημοτική κίνηση 375 έχουμε την όρεξη και την πεποίθηση να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαβίωση για όλα τα ΑμΕΑ. Πρωτίστως δημιουργούμε ένα δίκτυο υποδομών παντού, ειδικά στη θάλασσα. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο αναπηρίας σε επίπεδο Δήμου.

Έτσι θα προχωρούμε σε ακριβή καταγραφή του αριθμού ΑμΕΑ σε όλο τον Δήμο μας για μα χαράξουμε καλύτερες στρατηγικές. Να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα προσφοράς και ζήτησης για τα ΑμΕΑ. Έχουμε τις αρχές και τη βούληση να τα καταφέρουμε. Ο αδύναμος στο επίκεντρο. Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς”.

Ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε πως:

“Το επιτυχημένο συνέδριο μας απέδειξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών. Αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία του παρελθόντος σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Τα οράματά μας είναι ισχυρότερα από τις μνήμες μας, όπως λέει και η πρόεδρός μας. Θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές σύγκλισης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το σχέδιο Ελλάδα και οι πολιτικές που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής μπορούν να εκφράσουν την κοινωνία και να χαράξουν το μέλλον της Ελλάδας, εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή. Απαραίτητη η εθνική συνεννόηση στα μεγάλα εθνικά θέματα. Είμαστε η δύναμη που συνδυάζει όλα αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος, για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Είμαστε σήμερα παραπάνω από αναγκαίοι. Κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα οι ίδιοι, προκειμένου να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Θέλουμε να πάρει αξία ο πολίτης και όχι αξιώματα τα στελέχη μας. Δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει