Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ “Π”: “Κάνουμε ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας”

645

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ήδη κινείται στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας ενωτικά, συλλογικά και με αποφασιστικότητα».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του στην «Π» ο νέος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Δημήτρης Κλαράκης.

Ο κ. Κλαράκης αναφέρεται σε όλες τις πρόσφατες εξελίξεις, εκφράζει την προσδοκία του για την νίκη των αυτοδιοικητικών σχημάτων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ προαναγγέλλει ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές θα είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης.

Ως βασικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, που αποτυπώνεται και τοπικά, ο νέος συντονιστής θέτει την αποτροπή «επανόδου της δεξιάς» και στη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ερ.: Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες που τίθενται για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας;

Απ.: Η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και ομόφωνα μου ανέθεσε την ευθύνη του συντονιστή, ενώ ως αναπληρωτή εξέλεξε το σύντροφο Νίκο Δρακάκη. Ο απερχόμενος συντονιστής, Γιάννης Παυλιδάκης παραμένει ενεργό στέλεχος, μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην πρώτη γραμμή των μαχών που θα δώσουμε.

Ο Γιάννης Παυλιδάκης ως συντονιστής επί πεντέμισι χρόνια, είχε καθοριστικό ρόλο στην θετική παρουσία και δράση του κόμματος τοπικά, υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια τις ιδέες και τα οράματα της αριστεράς, σε όλη την μακρόχρονη διαδρομή του.

Προτεραιότητα όλων μας και του κόμματος, είναι συντεταγμένα, με ενότητα και εξωστρέφεια να προχωρήσουμε, να δώσουμε όλοι μαζί τις κρίσιμες εκλογικές μάχες που είναι μπροστά μας, κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Μιας Ελλάδας που θέλουμε να έχει κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις, χτίζοντας γέφυρες και όχι τείχη όπως θέλουν κάποιοι.

Ερ.: Ποιες οι προσδοκίες του κόμματος τόσο για το δήμο Ηρακλείου όσο και για την Περιφέρεια Κρήτης στις Αυτοδιοικητικές εκλογές;

Απ.: Οι προσδοκίες του κόμματος σε κάθε κάλπη, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι να αποτυπώνεται η κοινωνική του απήχηση, η φωνή όλων όσοι ανήκουν στην αριστερά, στον ευρύτερο προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει νίκη στις ευρωεκλογές, νίκη στις εθνικές εκλογές και νίκη των αυτοδιοικητικών σχημάτων που στηρίζει σε δήμους και περιφέρειες.

Ερ.: Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής έχουν επιλέξει «δυνατά χαρτιά» από το Ηράκλειο για να τους εκπροσωπήσουν στη μάχη των Ευρωεκλογών. Μπορούμε να αναμένουμε κάτι αντίστοιχο από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Απ.: Να περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων από το κόμμα τις επόμενες μέρες. Θα είναι ένα ψηφοδέλτιο με σαφές αριστερό και προοδευτικό πολιτικό αποτύπωμα, ένα ψηφοδέλτιο διεύρυνσης και νίκης.

Δυστυχώς όμως στο εσωτερικό της χώρας, κάποιοι παραμένουν εμμονικά προσδεμένοι στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπό τη σημερινή της ηγεσία κινείται στις παρυφές της ακραίας δεξιάς, αδιαφορώντας για τις πανευρωπαϊκές εξελίξεις στο χώρο της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Ερ.: Όπως έγινε κατανοητό από τις εξελίξεις αλλά και από τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής την Κυριακή, στόχος για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενότητα και η επαναφορά σε μια κανονικότητα χωρίς εσωτερικούς τριγμούς. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η επίτευξη του στόχου; Ποιες κατευθύνσεις βάζει η Νομαρχιακή γι’ αυτό το ζήτημα;

Απ.: Η Νομαρχιακή Επιτροπή ήδη κινείται στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, συλλογικά, αποφασιστικά με ενότητα και προσήλωση στο κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό για τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Γαλάτσι. Η αριστερή παρένθεση στην οποία κάποιοι επένδυσαν εξελίχθηκε με τη στήριξη του λαού μας σε ένα νέο κεφάλαιο, σε ένα νέο βιβλίο που περιγράφει την επόμενη μέρα για τον τόπο μας, μετά τα μνημόνια, με το λαό κυρίαρχο στις εξελίξεις.

Ερ.: Οι εθνικές εκλογές όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο. Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποιοι οι στόχοι της Νομαρχιακής σε αυτό το επίπεδο;

Απ.: Ο στόχος είναι να αποτραπεί η επάνοδος του συστήματος εξουσίας που χρεοκόπησε την χώρα οικονομικά, πολιτικά και αξιακά.

Να δημιουργηθεί το ευρύ προοδευτικό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί στο μαύρο μέτωπο της ακραίας υπερσυντηρητικής νεοδεξιάς, της ακροδεξιάς, του νεοφιλελευθερισμού. Ο στόχος είναι ένας: μια μεγάλη νίκη του προοδευτικού κόσμου, η οποία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το σχεδιασμό και το έργο της στην επόμενη τετραετία.

Οι φωτεινότερες μέρες είναι μπροστά μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει