ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

350

Το άφησαν έτσι…

Μα πώς είναι δυνατόν; Σχεδον δύο μήνες θα κλείσουν σε λίγο από την κατολίσθηση στην οδό Ξάνθου και ακόμα  δεν έχει γίνει τίποτα.

Εκτός από τη σήμανση για επικινδυνότητα του σημείου, δεν έχει πάει μια μπουλντόζα να πάρει έστω τα χώματα, παρά τα αντίθετα που έλεγαν, ότι θα κινηθούν γρήγορα για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Άραγε έχει συμβεί κάτι και δεν το ξέρουμε ή δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα και κάποιοι προκαλούν ηθελημένα ζημιά στη δημοτική Αρχή;

 

 

Εκατό χρόνια μπροστά!

Αλήθεια, πόσο… σουρεάλ είναι αυτή η κατάσταση με τη Θεανώ Βρέντζου;

Ή να το πω διαφορετικά: Πόσο μπροστά από τους άλλους είναι;

Η ίδια έκανε την πολιτική μετακίνηση στη ΝΔ -και καλά έκανε η γυναίκα- ενώ παραμένει ως εντεταλμένη σύμβουλος στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου υπηρέτησε χρόνια ως αντιπεριφερειάρχης στο πλευρό του Αρναουτάκη.

Αλλά και προχθές το βράδυ βρέθηκε και στο πλευρό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη που παρουσίασε τους υποψηφίους του! Εάν πάει και στις 17 του μήνα στις «Αναδρομές», τής βγάζω το καπέλο!

 

κύκλος συμβάσεων παραχώρησης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων» που  αφορούν τις δύο περιοχές της Κρήτης

Ακολουθεί η Κρήτη

«Με τις δύο συμβάσεις που υπογράφουμε και τις δυο συμβάσεις που είναι σε εκκρεμότητα και αφορούν τις δύο περιοχές της Κρήτης, τις οποίες θα υπογράψουμε στα Χανιά, κλείνει ουσιαστικά ένας μεγάλος κύκλος συμβάσεων παραχώρησης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων» είπε χθες ο Σταθάκης που τα “άκουσε” από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τους κινδύνους που υπάρχουν.

«Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο έχει ενσωματώσει το σύνολο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που ισχύει στην Ευρώπη, που είναι η αυστηρότερη διεθνώς. Στον τελευταίο δε νόμο που ψηφίσαμε θεσμοθετήθηκαν τα παρατηρητήρια υδρογονανθράκων και ταυτόχρονα απαγορεύσαμε το fracking» απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

 

Το όνομα του σταδίου

Κάνουν αλλαγές στα Σκόπια. Το στάδιο, στο οποίο αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, το οποίο έφερε το όνομα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετονομάστηκε σε στάδιο «Τόσε Προέσκι», προς τιμήν ενός δημοφιλούς τραγουδιστή στη Βόρεια Μακεδονία και σε άλλες χώρες της Βαλκανικής, ο οποίος πέθανε πρόωρα σε ηλικία 26 ετών και συγκεκριμένα το 2007 σε τροχαίο δυστύχημα. «Αποφασίσαμε να μετονομάσουμε το στάδιο “Φίλιππος Β'” σε εθνικό στάδιο “Τόσε Προέσκι”, για να τιμήσουμε μια προσωπικότητα που σημάδεψε την ιστορία της χώρας» αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

 

υποψηφιότητα της Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη με τη "Δύναμη Πολιτών" του Βασίλη ΛαμπρινούΔίνει το στίγμα της

Ξεχωριστή από κάθε άποψη η υποψηφιότητα της Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη.

Η Ρένα είναι υποψήφια με τη “Δύναμη Πολιτών” του Βασίλη Λαμπρινού και βάζει πλώρη για το Δημοτικό Συμβούλιο θέλοντας να δουλέψει σε θέματα πολιτισμού, που τα ξέρει καλά, και όχι μόνο.

Η δική της στάση ζωής, όπως λέει και στην τηλεοπτική της εκπομπή, δίδει τα εχέγγυα για μια αποτελεσματική παρουσία.

 

 

@patris
Ελληνικό όχημα λέει στη Σελήνη.
Κανονίστε να πάει ανασφάλιστο και χωρίς ΚΤΕΟ, να γελάει μαζί μας το σύμπαν!
George R

 

Δεν επιστρέφουν στα σχολεία

Ωραιότατα βολεύει το Υπουργείο Παιδείας τους πρώην περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης και διευθυντές Εκπαίδευσης.

Σε ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, προβλέπεται πως με  απόφαση του υπουργού, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου του Κ.Ε.Ε., μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν διατελέσει περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης ή διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως οργανωτικοί συντονιστές των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι οργανωτικοί συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη Δευτεροβάθμια και ιδίως την Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και με τις  τοπικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Στους οργανωτικούς συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

 

Η υφυπουργος Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Την έβριζαν χυδαία

Σε τι εποχές… αγανακτισμένων γυρίσαμε πάλι; Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, να αποχωρήσει πριν τελειώσει την ομιλία της σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η ίδια εξηγώντας τη στάση της τόνισε πως έφυγε γιατί κάποιοι από το κοινό την έβριζαν και μάλιστα χυδαία. «Δέχτηκα αισχρούς χαρακτηρισμούς από το κοινό που δεν ήταν τυχαίοι» τόνισε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.04.2019) στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε πως «εγώ σε χυδαίους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς δεν θα απαντήσω.

Με έβριζαν και με καλούσαν να κατέβω από το βήμα. Ζήτησα  από το Ίδρυμα “Παπαγεωργίου” να με προφυλάξει, αλλά ούτε αυτό συνέβη. Όφειλα να το κάνω για να σεβαστώ τον εαυτό μου και την εκδήλωση».

 

Πόλεμο άνοιξαν ξαφνικά ο Καμμένος με τον Ρήγα!

Πόλεμος με χαρακτηρισμούς!

Πόλεμο άνοιξαν ξαφνικά ο Καμμένος με τον Ρήγα!

Η αρχή έγινε έπειτα από με τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο Open, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «γίνονται επικίνδυνα πράγματα στο Υπουργείο», εκφράζοντας την άποψη ότι ο κ. Αποστολάκης έχει υποσκελιστεί από τον κ. Ρήγα, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ»!

Ο Πάνος Καμμένος έστρεψε τα βέλη του και στον αρχηγό ΓΕΣ, σημείωσε ότι «δεν έκαναν αρχηγό τον κ.Στεφανή, έκαναν έναν άνθρωπο με δύο εμφράγματα, που έχει στην πλάτη του και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Είναι ακροδεξιός. Λειτουργεί σαν πιόνι του Ρήγα. Προχθές είπε ότι στο Ρούπελ πολέμησαν «ανεξαρτήτως θρησκειών». Ήταν στοχευμένη δήλωση. Είναι ανίκανος, επικίνδυνος, κατευθυνόμενος».

 

Τα σχόλια και η ανταπάντηση

…Ο κ. Ρήγας επανήλθε άμεσα εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη και την αμέριστη υποστήριξή του στη στρατιωτική ηγεσία «απέναντι σε οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση, που αντικειμενικά συνιστά απόπειρα υπονόμευσης του ίδιου του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Oι προσπάθειες του κ. Καμμένου να ανοίξει έναν διάλογο μέσω ύβρεων, προσβολών και ανυπόστατων ισχυρισμών, μετατρέποντας μάλιστα τον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας σε αναλώσιμο μικροκομματικά, δεν πρόκειται να παρασύρουν κανέναν» σχολίασε ο κ. Ρήγας, για να εισπράξει την απάντηση από τον Καμμένο: «Μεγαλύτερη απόδειξη ότι πρόκειται για κομματικό κομισάριο που υποσκελίζει την ιεραρχία του ΥΕΘΑ, όπως το πρωί ανέφερα στο OPEN, είναι ότι «εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας» απαντά ο ίδιος ο κ. Ρήγας αγνοώντας τον υπουργό» ανταπάντησε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος.

 

Τις θερμές ευχαριστίες του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, για τη βοήθειά του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα.

Τους έσωσε το… ΚΚΕ!

Τις θερμές ευχαριστίες του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, για τη βοήθειά του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα.

Το ΚΚΕ διασφάλισε τη συμμετοχή του ΚΚΙ στις ευρωεκλογές, εντάσσοντάς το ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο το ΚΚΙ απέφυγε τον αντιδημοκρατικό σκόπελο που θέτει ο ιταλικός εκλογικός νόμος και συγκεκριμένα την υποχρέωση συγκέντρωσης 145.000 υπογραφών για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

«Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό νόμο, ο αποκλειστικός σκοπός του οποίου είναι να ευνοήσει τις πολιτικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν στο Κοινοβούλιο, να ωθήσει τα κόμματα σε αναγκαστικές και αφύσικες συμφωνίες, να ενωθούν εν τέλει με τα κόμματα της πλειοψηφίας, να αποτρέψει την αναδιοργάνωση εναλλακτικών λαϊκών δυνάμεων στα υπάρχοντα κόμματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία το ΚΚΙ κάνει λόγο για επίδειξη έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης από πλευράς ΚΚΕ.

 

ΦΟΔΣΑ

Την περασμένη Τετάρτη έγραψε η “ΠΑΤΡΙΣ” ότι θα γίνουν δύο ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη. Με λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί. Και χθες το έμαθαν και οι… υπόλοιποι. Συμβαίνουν αυτά!

 

Ταραχή

Θα μπορούσε ένα μικρό… σκανδαλάκι να ταράξει τα ήρεμα νερά των εκλογών; Κι όμως, ακούω ότι ο απατημένος βγάζει γενικώς αφρούς.

 

Λεπτομέρειες

Σοβαρή η καταγγελία! Ο Α. Λοβέρδος, υπ. Υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2010 ώς τον Μάιο του 2012, φέρεται να  ελάμβανε μίζες από τη Νοβάρτις μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας που αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Μικρή λεπτομέρεια: Από το ΓΕΜΗ φαίνεται ότι η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε στις 29/7/2013. Εντάξει, μωρέ, τώρα… Πώς κάνετε έτσι;

 

Εγκαίνια

Αντιδράσεις από πολίτες και φορείς του Λασιθίου έχουν προκληθεί από χθες για τη μεταφορά του μοναδικού διασωστικού οχήματος της Πυροσβεστικής από τον νομό στον νέο σταθμό των Ανωγείων.

Αυτά τα… εγκαίνια θα κάνει άραγε η Γεροβασίλη;

 

Μπέρδεμα

Πώς τα κατάφεραν εκεί στο στρατόπεδο του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη;

Το βράδυ της Δευτέρας δεν έδωσαν καν τα ονόματα των υποψηφίων που παρουσίασαν. Τα έδωσαν τελικά χθες και μάλιστα χωρίς… ιδιότητα, βιογραφικό, τίποτα… Μπέρδεμα.

 

Μνήμες

Τι θυμήθηκε τώρα και ο Παναγιώτης; Ποιο στέλεχος του πάλαι ποτέ Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλη του ‘85, στην ολομέλεια σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, στο Πάντειο, μιλούσε 2 ώρες για την ανάγκη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ Καραμανλή για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει