Χαρούμενος ο πατέρας της ιδέας, Ν. Ροβίθης

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

386

Μια πρόταση που συνεχώς «πάλευε» για την υλοποίησή της ο κ. Νίκος και τελευταία είχε κάνει πάμπολλες συναντήσεις

Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν, και το ΤΕΙ Κρήτης αναβαθμίσεται σε Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή οργάνωση του νέου Πανεπιστημίου προτείνεται να περιλαμβάνει πέντε Σχολές και δεκαοχτώ Τμήματα, τρία εκ των οποίων θα λειτουργήσουν σε ορίζοντα τριετίας.

Ένα από αυτά τα τμήματα θα είναι Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. ΤΕΦΑΑ στην Κρήτη, κάτι που εκφράστηκε για πρώτη φορά το 1995, επιδιώχθηκε το 2002 και τώρα θα πάρει σάρκα και οστά.

Αυτό που επί δεκαετίες ζητούν όλοι όσοι εμπλέκονται με τον αθλητισμό στην Κρήτη, στο Ηράκλειο. Και η εμπεριστατωμένη πρόταση για αυτό είχε κατατεθεί από τον τέως προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής, Νίκο Ροβίθη, στον τότε υπουργό Εθνικής Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, στις 21 Οκτωβρίου 2002. Πρόταση που υπέγραφαν τοπικοί φορείς και βουλευτές αλλά δεν καρποφόρησε.

Δεκαεφτά χρόνια μετά, η αθλητική κοινότητα της Κρήτης ζήτησε  ξανά να ιδρυθεί τμήμα ΤΕΦΑΑ κάτι που η «ΠΑΤΡΙΣ» είχε αναδείξει στις 14/2/2019. Η «ΠΑΤΡΙΣ» το 1995, αλλά και το 2002 είχε κάνει πολλά ρεπορτάζ για αυτό αναδεικνύοντας την πρόταση του τότε προϊσταμένου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου, Νίκου Ροβίθη.

Μια πρόταση που συνεχώς «πάλευε» για την υλοποίησή της ο κ. Νίκος και τελευταία είχε κάνει πάμπολλες συναντήσεις για να την φέρει ξανά στο προσκήνιο μετά που ανακοινώθηκε ότι θα αναβαθμιστεί το ΤΕΙ Κρήτης. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Η ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιδέα του όλου εγχειρήματος…

Η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος θα καθοριστεί με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, που εκδίδεται ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει