επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

158

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Φτάσαμε ήδη στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου και η Άνοιξη μας κάνει…νερά. Λογικό και αναμενόμενο

ΠΟΤΕ αλήθεια θα… φάμε το 1 δισ. που θα μας στείλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Να τα κάνουμε… διακοποδάνεια και αγύριστα! Να δώσει και κάτι παραπάνω ο Αλέξης πριν φύγει.

ΔΩΣΕ Αλέξη και άσε ήσυχη τη Δανία και τη… Δανία του νότου! (κι αυτός σαν τον ΓΑΠ χαρακτήρισε τη Δανία “μοντέλο” στο επίπεδο των κοινωνικών παροχών και ζήτησε να υπάρχει σύγκλιση προς τα πάνω σε αυτό το ζήτημα.)

ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ έχει φάει και ο Μητσοτάκης; Ναι, εμμένει μέχρι κεραίας ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. Σε ερώτηση της Ελλης Στάη για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας «αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις» απαντά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό» και προσθέτει ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

ΑΠΟ ΤΑ καλύτερα που έχω ακούσει το είπε ο Σκουρλέτης: Ο κόσμος λέει “μη τυχόν και έρθουν οι προηγούμενοι! “Πραγματικά άλλη κουβέντα δεν ακούς Πάνο!

ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ θέματα και… αιγιαλού το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να λύσει κάποια ζητηματάκια… Στα καλά του νομοσχεδίου είναι ότι θέτει ένα κατώτατο όριο στο πλάτος της παραλίας, το οποίο καθορίζεται από τουλάχιστον  30 μέτρα μέχρι 50 μέτρα, ενώ ο ισχύον νόμος αναφέρει στο …φλου «μέχρι 50 μέτρα».

ΕΚΑΤΟ χρόνια μπροστά είμαστε! Υλικά για το διαβήτη δεν αποζημιώνει, αλλά… ατύχημα σε διαστημόπλοιο… φυσικά! Θα μπορούσε να είναι και πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι όμως αληθινό! Στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται αποζημίωση για ατύχημα διαστημοπλοίου με τραυματισμό επιβαίνοντος. Επίσης προβλέπεται αποζημίωση για παράταση παραμονής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Αχρείαστο να είναι σύντροφοι!

ΕΜΕΙΣ τα έχουμε, αλλά δεν τα εκτιμούμε. Θα διαβάσατε στην “Πατρίδα” ότι ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης που μαγειρεύει σε πεντάστερα ξενοδοχεία του εξωτερικού συνταγές με τοπικά κρητικά χόρτα, όπως είναι το σταμναγκάθι και οι ασκολύμπροι, λέει ότι κερδίζει στα σημεία σεφ με αστέρια “μισελέν” που μαγειρεύουν με γιούζου και γουασάμπι. Αχ αυτή η Κρήτη τι βγάζει!

ΕΙΝΑΙ παλιό, αλλά μου το επισημαίνει αναγνώστης μου: Δεν έχει δίκιο ο ιμάμης που αποδεικνύει… επιστημονικά ότι η γη είναι ακίνητη; Σου λέει αν πάρεις αεροπλάνο για Κίνα και η γη κινείται, θα κινείται μαζί της και η Κίνα και δεν θα φτάσεις ποτέ, όση ώρα και αν πετάς. Όμως αεροπλάνα φτάνουν στην Κίνα, άρα η Γη είναι ακίνητη! Έτσι είναι φίλε μου. Αλλά ρωτώ. Εγώ εάν κρεμαστώ για μερικές ώρες στον αέρα…θα έρθει κοντά μου η Κίνα; Όχι άρα έχει δίκιο ο ιμάμης! (ρε τι ακούμε!).

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει