Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων περνά από τα ξενοδοχεία

278

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αναδείξουν τα προϊόντα τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα έχουν μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ενημερώθηκαν τα μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού Κάτω Ασιτών, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας.

Στην ημερίδα που είχε θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό» ομιλητές ήταν: ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Μαρία Δουλγεράκη, υπεύθυνη στον τομέα του φορέα πιστοποίησης Δέλτα Cert και ο Νίκος Φουντουλάκης, σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

«Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η αναβάθμιση της ενδοχώρας σε κάθε επίπεδο, η οποία θα επιτευχθεί και μέσα από την ανάπτυξη και τη συστηματοποίηση της συνεργασίας αγροτών και ξενοδόχων, μέσα από τη σύνδεση των αγροτικών προϊόντων με μια ήπια μορφή τουρισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαμιεδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Φουντουλάκης, σημείωσε πως οι ξενοδόχοι αυτό που θέλουν και επιζητούν είναι η συνεργασία με τους αγρότες. Τόνισε όμως πως δυστυχώς μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί, αφού οι αγρότες δεν μπορούν να συστηματοποιήσουν τη δουλειά τους και να οργανωθούν, δημιουργώντας σχήματα που θα έχουν επικοινωνία με τους ξενοδόχους.

Με τη σειρά της, η κ. Δουλγεράκη έκανε μια εκτενή αναφορά στις πιστοποιήσεις, στις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των προϊόντων, αλλά και στις προδιαγραφές που πρέπει αυτά να πληρούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία και με άλλους αγροτικούς συλλόγους κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων, με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για τις εξελίξεις της αγοράς, τις δυνατότητες και προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει