ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

1.589

Αυτή είναι η λύση για τα Τείχη

Εντάξει, οι αρχαιολογικές υπηρεσίες πιέζουν -και καλά κάνουν- για την προστασία των μνημείων, στην περίπτωσή μας των ενετικών τειχών. Άλλο όμως αυτό και άλλο η εμμονή σε ξεπερασμένα μοντέλα που θέλουν τα μνημεία αποστειρωμένα, αφημένα στην τύχη τους, σκοτεινά και μακριά από την κοινωνία.

Ειδικά στην περίπτωση των τειχών στη Σαμπιονάρα πρέπει να βρεθεί μία σοβαρή λύση προστασίας του μνημείου, σεβασμού στο περιβάλλον και ταυτόχρονης διατήρησης των δραστηριοτήτων που κάνουν εκεί εκατοντάδες παιδιά της πόλης!

Αυτό έγινε και πριν δέκα χρόνια με την απόφαση που υπέγραψε ο τότε υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορικό τόπο» τον χώρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών που είναι, όπως λέει το ΦΕΚ, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας.

Ε, αυτό δεν είναι και ο Ομιλος Αντισφαίρισης; Τι άλλο δηλαδή πρέπει να πει κανένας για να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί τους εκατοντάδες νέους που αθλούνται και να αναβαθμιστεί εκεί ο χώρος;

 

Εκπροσωπεί την Κρήτη

Πρίαμος ΙερωνυμάκηςΜία και μόνη εκπροσώπηση από την Κρήτη θα έχει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, στη νέα σύνθεσή της.

Η Οργάνωση πραγματοποίησε εκλογές χθες, με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη να δέχεται την καθολική στήριξη απ’ όλους τους Κρητικούς.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου αποτελείται από συνεταιριστικές και ιδιωτικές αμπελουργικές και οινοποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες αντιπροσωπεύονται αντίστοιχα από την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων και τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

Τα μέλη ασχολούνται με αμπελοοινικές εργασίες και κατέχουν αμπελώνες ή οινοποιητικές εγκαταστάσεις, είτε και τα δύο.

 

 

FacebookΟι “γαλάζιες” μηνύσεις!

Να λοιπόν που τα κοινωνικά δίκτυα τούς έφτασαν στο “αμήν”!

Το facebook οδήγησε δύο γαλάζια στελέχη του Ηρακλείου ως την Ασφάλεια για… μηνύσεις!

Ήταν κακό το κλίμα ήρθαν και οι μηνύσεις να το… φορτίσουν ακόμη περισσότερο στην τοπική ΝΔ!

Η αφορμή δόθηκε με κάποια σχόλια σε αναρτήσεις και ποσταρίσματα για τις επιλογές ( την κριτική επί των επιλογών) της ΝΔ και ιδιαίτερα τοπικού στελέχους να εκτεθεί ως υποψήφιος με τον Γιάννη Κουράκη.

Μια από αυτές τις κριτικές δεν άρεσε στον υποψήφιο και πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση για να καταθέσει μήνυση κατά του άλλου στελέχους της ΝΔ!

Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε μέχρι τις εκλογές!

 

Η Κέλλυ και ο Αλέξης

Είναι ερωτεύσιμος ο Αλέξης Τσίπρας: άρθρο δημοσιευμένο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που υπογράφει η γνωστή δικηγόρος Κέλλυ Σταμούλη (κόρη του πρώην ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ Γιάννη Σταμούλη)

Εντάξει… Είναι ερωτεύσιμος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά η Κέλλυ το τερμάτισε!

Ενα άρθρο δημοσιευμένο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που υπογράφει η γνωστή δικηγόρος Κέλλυ Σταμούλη (κόρη του πρώην ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ Γιάννη Σταμούλη) περιγράφει τον Τσίπρα ως… ερωτεύσιμο και αναλύει ακόμη και την ερωτική του πλευρά.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο μένει κανείς με ανοικτό το στόμα για το γεγονός ότι χρειάστηκε να ξοδευτεί τόση μελάνη και μάλιστα από γόνο ενός ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ για να υμνήσει τον «ερωτεύσιμο» Τσίπρα αλλά και τον επίσης  «ερωτεύσιμο» υποψήφιο δήμαρχο Νάσο Ηλιόπουλο.

«Ο τρόπος που σε κοιτάει σου δίνει την εντύπωση ότι απελευθερώνονται μέσα από τις κόρες των εκφραστικών ματιών του χιλιάδες μικροσκοπικά βέλη οικειότητος, ερωτισμού και συμπάθειας, κατευθυνόμενα προς το πρόσωπό σου.

Αυτό προκαλεί αίσθηση τονώσεως της αυτοπεποιθήσεώς σου, καθώς αυξάνεται το Εγώ σου με έναν γλυκό και απαράμιλλο τρόπο» αναφέρει!

 

Κι ένα ερωτικό χαμόγελο!

…Και δεν σταματά εκεί! «Αυτό το πρωθυπουργικό χαμόγελο είναι ένα κατ’ εξοχήν «ερωτικό» χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του «έρωτα».

Δηλαδή της ερωτήσεως.

Και εξηγούμαι: Γιατί «ερωτευόμαστε», αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του «συν-κινεί» και κατά έναν τρόπο μάς προκαλεί εσωτερικά μια διεργασία «ερωτήσεων», απέναντι στον εαυτό μας και στα τεκταινόμενα».

Το χαμόγελο του κ. Τσίπρα φαίνεται πως έχει συνεπάρει την αρθρογράφο και σημειώνει: «Ετσι ατένισα… το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα ‘ρθουν…».

 

@patris
Και είπε ο Γκαίτε (για τον υποψήφιο δήμαρχο): “Θέλεις να γίνεις μεγάλος;
Πάψε να είσαι μικρός!”
G.

 

Στη Βουλή ο Μανόλο

Τη διερεύνηση της υπόθεσης Πετσίτη στο σύνολό της αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάνοντας αποδεκτό το σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, σε περίπου δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η κλήτευση προσώπων που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, θα κληθεί η πρόεδρος της Αρχής για την Αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος Άννα Ζαΐρη, το στέλεχος που διερευνούσε τις διαδρομές χρήματος μέσω offshore που σχετίζονται με τον κ. Πετσίτη αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την Αρχή, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος κ.ά.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου χωρίς να δείξει ιδιαίτερη αντίσταση, σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, έκανε αποδεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης εξηγώντας πως «είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο είτε για συμψηφισμό σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να εξεταστεί», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «κάνω αποδεκτό το αίτημα για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τα δημοσιεύματα».

 

ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Κουράκης

Τα είπαν με τον Γιώργο

Έχουν την ευκαιρία να τα λένε συχνά ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Κουράκης.

Τα είπαν και πρόσφατα στο Ηράκλειο, αντάλλαξαν απόψεις για όλα και για όλους.

Από τα τοπικά θέματα μέχρι το τι γίνεται με τις επικείμενες εθνικές εκλογές και τα μεγάλα ζητήματα, εθνικά, οικονομικά κλπ.

Ο Γιώργος πάντως έδειξε απολύτως ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα και σε τοπικό επίπεδο.

 

 

έκαναν αρχηγό… ΓΕΕΘΑ τραπεζοκόμο από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Την έκαναν αρχηγό… ΓΕΕΘΑ!

Ε καλά, πώς κάνει έτσι και η… τραπεζοκόμος από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας!

Σοκαρίστηκε, λέει, όταν πήρε στα χέρια της το αποδεικτικό της μισθοδοσίας της και είδε να αναγράφεται ότι η ειδικότητά της δεν είναι τραπεζοκόμος, αλλά… αρχηγός ΓΕΕΘΑ!

Ασυναίσθητα γύρισε το βλέμμα στον μισθό της, με την ελπίδα ότι θα είναι κι αυτός ανάλογου ύψους.

‘Ομως, προς μεγάλη της απογοήτευση, αυτός παρέμεινε ίδιος… μόλις 572,62 ευρώ!

Εδώ που τα λέμε, αυτό είναι το… σοκ!

Το άλλο μια χαρά!

 

Τι “δόντι” έχει η κυρία;

Βρε, τι γίνεται με αυτή την κυρία πια; Εκδικαζόταν στο Τριμελες Πλημμελειοδικείο Αθηνών μια υπόθεση που αφορούσε το κέντρο. Κατηγορούμενοι: ο πρόεδρος για παράβαση καθήκοντος και μια κυρία υπάλληλος για συνέργεια στην ίδια πράξη! Καταδικάστηκαν σε δώδεκα μήνες φυλάκιση.

Τι είχε συμβεί; Τον Μάιο 2016 εμφανίζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ μια κυρία η οποία υπό τις εντολές του προέδρου αναλαμβάνει ρόλο γενικού επόπτη. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν αντιλαμβάνονται ότι η κυρία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον οργανισμό και παρανόμως έχει πρόσβαση τόσο στη διοίκηση όσο και στα αρχεία ασθενών που τηρεί το κέντρο, προβαίνουν σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και την ΑΠΔΠΧ.

Μπροστά στον φόβο να γίνουν τα πράγματα χειρότερα βρίσκουν τρόπο και ο Κουρουμπλής τη διορίζει με ΦΕΚ την 5.9.2016, αναδρομικά στο γραφείο του απο 29.7.2016. Ωστόσο 15 μέρες (!) μετά ο Κουρουμπλής υπό τον φόβο διώξεων την απολύει.

Στη συνέχεια η εν λόγω κυρία στις 3.11.2016 διορίζεται στο Υπ. Υγείας αναδρομικά από 28.9.2016. Αλλά και πάλι δεν μακροημερεύει. Στις 28.11.2016 απολύεται εκ νέου. Και τελικά βρίσκεται ο Δραγασάκης και στις 16.1.2017 τη διορίζει στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως όπου παραμένει! Τι “δόντι” έχει αυτή η κυρία;

 

Με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Ηρακλείου που συμμετέχουν στον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη «Η Κρήτη μπροστά» συναντήθηκε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Είδε τους υποψήφιους

Με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Ηρακλείου που συμμετέχουν στον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη «Η Κρήτη μπροστά» συναντήθηκε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους, δημιουργικούς, με όρεξη για δουλειά, με μεράκι και φρέσκιες ιδέες.

Χαρακτηριστικά που έχουν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηρακλείου που έχει επιλέξει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Η ανανέωση στην πράξη!» έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

 

 

Ο λάκκος

Πιέζουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι να υπάρξει… παραίτηση από την κούρσα της Λιάνας Σταρίδα. Εκείνη όχι μόνο εμμένει, αλλά πεισμώνει ακόμη περισσότερο και… γελάει με όσους τη χαρακτηρίζουν «διασπαστική υποψηφιότητα». Την ώρα που… άλλοι έχουν κάνει άνω-κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ! Και φυσικά το πιο ωραίο είναι πως ακόμη και αν τους έκανε το χατίρι η Λιάνα να φύγει από την κούρσα, με το κλίμα που υπάρχει τώρα… άλλος θα ευνοούνταν και όχι εκείνοι που της σκάβουν τον λάκκο.

 

Συμπεθεριό

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, βλέπω μια στιγμή να χαλάει το… συμπεθεριό. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε καλά, συνεχίζεται χειρότερα! Και υπάρχουν πλέον πολλοί οι οποίοι ανησυχούν σφόδρα. Κι άλλοι… ελπίζουν!

 

Δεν τραβάει

Ο Λάκης Λαζόπουλος μπορεί να έκανε το μεγάλο comeback στην ελληνική τηλεόραση με την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο Open αλλά οι παλιές καλές εποχές που «σάρωνε» στην τηλεθέαση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη είχε επενδύσει στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» για να τονώσει τα τα πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, παρ’ όλα αυτά φαίνεται να χάνεται το στοίχημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και το Survivor του ΣΚΑΪ, που δεν κάνει καλή χρονιά φέτος, πέρασε κατά πολύ την εκπομπή του Open στο δυναμικό κοινό, ενώ τον πέρασε ακόμη και η σειρά «Πέτα τη φριτέζα». Συγκεκριμένα, το «Αλ Τσαντίρι» συγκέντρωσε το 8,5% του δυναμικού κοινού, ενώ το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ σχεδόν το διπλάσιο, 16,5%!

 

Υποψήφιος

Και ο Φώτης Κοκοτός με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Δεν ξέρω τι ψήφους έχει ο γνωστός ξενοδόχος, αλλά σίγουρα είναι μια αξιόλογη υποψηφιότητα από τον χώρο των επιχειρήσεων.

 

Σύγκρουση

Στο στόχαστρο αιρετών και της ΝΔ μπήκε το Υπουργείο Παιδείας, που έδωσε 17ήμερη παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων για τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Υπουργείο υποστηρίζει πως ως την περασμένη Τρίτη, οπότε και έληγε η διορία, οι οριστικοποιημένες υποβληθείσες αιτήσεις ήταν 516 και οι μη οριστικοποιημένες 216. Η νέα προθεσμία λήγει στις 19 Απριλίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει