ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ: Ελπίζουν σε… θαύμα για τον ψαροντουφεκά

378

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν χθες οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων για τον εντοπισμό του 33χρονου Μιχάλη, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου μετέβη στην περιοχή για το αγαπημένο του ψαροντούφεκο.

Παρά την γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την εμπλοκή λιμενικού, 3ης ΕΜΑΚ, Αστυνομίας αλλά και πολλών ιδιωτών, οι έρευνες παραμένουν αδιέξοδες, με τους οικείους τους να ζουν έναν Γολγοθά. Όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, όμως όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στις αγωνιώδεις έρευνες δίνουν μάχη με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν εξαιρετικά το έργο τους. Στην περιοχή και χθες επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εντάσεως έως και 9 μποφόρ. Παρ’ όλα αυτά δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Χθες στην περιοχή επιχείρησε έρευνα και το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που έφθασε από την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες. Επίσης με μία λάντζα έγινε τρίωρη περιπολία, στην υπό διερεύνηση θαλάσσια περιοχή, ενώ φουσκωτά με πέντε ιδιώτες δύτες καταδύθηκαν, ο ένας με την χρήση μπουκαλών, οι τέσσερις με ελεύθερη κατάδυση.

Το βάρος των ερευνών επικεντρώνεται στα δύο νησάκια που βρίσκονται στην περιοχή των Καλών Λιμένων, κυρίως στη νότια πλευρά τους. Ο αγνοούμενος περιγράφεται ως δεινός ψαροντουφεκάς που χρησιμοποιούσε μία  τεχνική σαν αυτή των σφουγγαράδων της Καλύμνου.

Ένωνε σε μία σημαδούρα βαρίδια (περί των 9 κιλών), τα οποία τον βοηθούσαν να καταδυθεί πιο γρήγορα. Η σημαδούρα του εντοπίστηκε να επιπλέει, με τα βαρίδια να βρίσκονται σε βάθος περίπου 15 μέτρων. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν και άλλα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το ρολόι του και το εφεδρικό του ψαροντούφεκο.

Από ξηράς τα παράλια έχουν «χτενιστεί», χωρίς όμως να εντοπιστεί κάποιο ίχνος. Στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή τα ρεύματα είναι πολύ ισχυρά. Λιμενικοί τα χαρακτηρίζουν σαν υπόγεια ποτάμια που κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Μιχάλης εργάζεται σε πολύ γνωστό μαγαζί του Ηρακλείου, είναι εξαιρετικά αγαπητός νέος ενώ το πάθος του για τον βυθό και το υποβρύχιο ψάρεμα είναι ανυπέρβλητο, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει