Ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

206

Στο Ρέθυμνο διοργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδιου η Αγροδιατροφική Σύμπραξη με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στον διαγωνισμό υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παραγωγών και τυποποιητών.

«Για πέμπτη χρονιά μια σημαντική προσπάθεια εξελίσσεται αυξάνοντας τη συμμετοχή σε 66 επιχειρήσεις και 96 δείγματα, στοιχείο που αποδεικνύει πως κάθε χρόνο είμαστε και καλύτεροι κι οπως είπαν οι ειδικοί αποτελεί πολύ ικανοποιητικό επίτευγμα παρά τη δύσκολη ελαιοκομική χρονιά» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο διαγωνισμός, που πλέον αποτελεί θεσμό για την Κρήτη και το κρητικό ελαιόλαδο, γίνεται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου, καθώς και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, όπου και γίνεται η αξιολόγηση των δειγμάτων.

Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης τόνισε πως κάτω από το ισχυρό brand name «Κρήτη» συγκεντρώνονται πλέον δεκάδες επιχειρήσεις που πλησιάζουν τις 150 έχοντας σχεδόν τριπλασιαστεί. Ο κ. Κουρουπάκης ανακοίνωσε την απόφαση του ΔΣ για να γίνει πλέον Πανελλήνιος ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, πρόταση που επικρότησε ο περιφερειάρχης Κρήτης επισημαίνοντας την αξία του εγχειρήματος.

Ο κ. Κουρουπάκης ζήτησε ακόμα από τους συμμετέχοντες να κάνουν προτάσεις βελτίωσης και παράλληλα ευχαρίστησε το ΔΣ, το προσωπικό της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης, κι όσους πήραν μέρος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα Μανόλης Χνάρης αναφερόμενος στη διοργάνωση υπογράμμισε πως μαζί με τις άλλες πρωτοβουλίες, όπως οι εκθέσεις, βελτιώνουν την παρουσία του προϊόντος στο εξωτερικό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει