Υποσχέθηκε λεφτά ο Στ. Αραχωβίτης

“Ετοιμαζόμαστε για την κλιματική αλλαγή”

288

«Η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που συμβαίνει κι έχει αρχίσει από τη νότια Ευρώπη» δήλωσε μεταξύ άλλων από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο υπουργός υποστήριξε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωρίζοντας πολύ καλά τη σπουδαιότητα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τόνισε πως το 17% των συνολικών κονδυλίων του υπουργείου αξιοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ προέτρεψε την Κρήτη να προετοιμάσει ώριμες μελέτες, αφού η απορροφητικότητα για δράσεις κλιματικής αλλαγής θα είναι πάντα ενεργή, όπως σημείωσε.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ανακοίνωσε παράλληλα πως το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος για την αγροτική ανάπτυξη, είτε από κοινοτικούς πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δις ευρώ.  Αναφερόμενος στα μέτρα του Υπουργείου για την κλιματική αλλαγή στάθηκε στο μέτρο αντικατάστασης των συστημάτων άρδευσης, τα οποία και θα καταναλώνουν λιγότερο νερό.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρθηκε παράλληλα στην τεράστια προσπάθεια που υλοποιείται για ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων σε έργα που θα βοηθήσουν την αγροτική ανάπτυξη.

Ειδικότερα ο Υπουργός αναφέρθηκε στο έργο του Πλατύ Ποταμού, υποστηρίζοντας πως το έργο βρίσκεται στην πρώτη φάση του και αναζητούνται οι πόροι για την ολοκλήρωσή του μέσα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Ο υπουργός εκτίμησε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις μέτρων προς όφελος των αγροτών.

Μετά από την παρουσία του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο υπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε Βιάννο και Ιεράπετρα, όπου συμμετείχε σε συναντήσεις κι εκδηλώσεις με θέμα την αγροτική πολιτική και τις δράσεις του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι στην πρωινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την Περιφέρεια Κρήτης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να προετοιμαστούμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτως ώστε να υπάρχουν λιγότερα προβλήματα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ακόμα ότι από την πλευρά μας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την αποκεντρωμένη διοίκηση και τους δήμους, πρέπει να δούμε αυτόν τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει