Στο Ηράκλειο ο Σταύρος Αραχωβίτης

207

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο υπουργός επισκέπτεται την Κρήτη προκειμένου, κατ’ αρχάς να συμμετέχει σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο με την Περιφέρεια Κρήτης για την κλιματική αλλαγή και τη γεωργία, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Παρ’ όλα αυτά, εκπρόσωποι των αγροτών απ’ όλη την Κρήτη θα βρεθούν στο Επιμελητήριο προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό και να εκθέσουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά.

Η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 10:00 το πρωί με τον Υπουργό να πραγματοποιεί μια σύντομη εισήγηση στις 10:30. Τα θέματα της ημερίδας, σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις συνέπειες στον αγροτικό τομέα, την παραγωγή τροφίμων, τη μεσογειακή γεωργία και την αγροοικολογία.

Στο πλαίσιο της ημερίδας επίσης αναμένεται να συζητηθούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επιπτώσεις στους υδάτινους πόρους της Κρήτης καθώς και η διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα.

Μετά το Ηράκλειο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να επισκεφθεί τη Βιάννο, λίγο μετά τις 4:30 το μεσημέρι και να συμμετάσχει στη συνέχεια σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ιεράπετρα. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, αναμένεται να μιλήσει στην εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει