Συναντήσεις και επαφές του Πέτρου Ινιωτάκη

224

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημοτική ενότητα της Ν. Αλικαρνασσού τέθηκαν χθες επί τάπητος, στο πλαίσιο της παραγωγικής συνάντησης που είχε ο επικεφαλής της «συν+ ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών Ηρακλείου» κ. Πέτρος  Ινιωτάκης με φορείς της Ν. Αλικαρνασού.

Συγκεκριμένα τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεων της Ν. Αλικαρνασσού, στη δημιουργία Μουσείου του Προσφυγικού, Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, στη δημιουργία σταθερής εγκατάστασης Λαϊκής Αγοράς. Επίσης στη μεταφορά διοικητικών λειτουργιών του Δήμου σε ακίνητα της ευρύτερης περιοχής της Ν. Αλικαρνασσού και στην ανάδειξη του παράκτιου μετώπου με έμφαση σε επενδύσεις που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργος Χναράς και εκπρόσωποι των πολιτιστικών και μικρασιατικών συλλόγων, εθελοντικές οργανώσεις και εκπρόσωποι της Εκκλησίας προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις και να ακουστούν απόψεις και ιδέες για το αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Ειδικότερα, με αφορμή την επικείμενη υπογραφή σύμβασης μεταξύ των αναδόχων και εκπροσώπου της κυβέρνησης για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, ο κ. Ινιωτάκης τόνισε ότι πρόκειται για εθνικό έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο όχι απλά αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μεταφοράς των πολιτών και επισκεπτών της Κρήτης αλλά ισχυροποιεί τη γεωπολιτική θέση της Κρήτης και μπορεί να την καταστήσει μεγάλο κέντρο μεταφοράς πολιτών και αγαθών από την Ασία προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόταση της συν+ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών Ηρακλείου είναι η μελέτη και η θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για την αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και χώρων προς όφελος των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της πόλης.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνεται η συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Ηρακλείου, της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των Επιμελητηρίων της Κρήτης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ινιωτάκης σε σχετική ανακοίωσή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Tο μοντέλο της συμμετοχικής δημοκρατικής διακυβέρνησης που προτείνει η παράταξή μας ξεκίνησε από τη Ν. Αλικαρνασσό. Οι πολίτες μέσα από τον διάλογο και τη συναίνεση θα αποφασίσουν και θα προτάξουν τις δράσεις και τα έργα που θα γίνουν πράξη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει