Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε ο αγαπητός κοινοτάρχης

680

Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου συνόδευσαν το Σάββατο στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, τον επί 20 χρόνια πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Ευάγγελο Χαριτάκη, αδελφό του διακεκριμένου στην κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης γιατρού Νίκου Χαριτάκη.

Όλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον εκκλιπόντα, ενω αίσθηση και έντονη συγκίνηση προκάλεσαν οι επικήδειοι που εκφωνήθηκαν από τον αδελφό, γιατρό Νίκο Χαριτάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μινώα Γιώργο Καλογεράκη που διάβασε ψήφισμα του Δ.Σ, παρόντος του δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη, με αναφορές στο ήθος και στην πολύχρονη προσφορά του π. προέδρου στην κοινότητα.

Επισης αίσθηση προκάλεσαν οι επικήδειοι του ιερέως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ενός ακόμα μέλους της οικογένειας.

Ο Ευάγγελος Χαριτάκης, όπως αναφέρθηκε, διακρινόταν για το ήθος, το ακέραιο του χαρακτήρα του, την άοκνη ενεργητικότητά του, τα φιλάνθρωπα αισθήματά του, για την άριστη οικογένειά του, την αγάπη του στην Εκκλησία κ.ά.

Επίσης τονίστηκε οτι η προσφορά του ήταν μεγάλη κατά την πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά για τη λύση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του χωριού,  βάζοντας ανεξίτηλα τη δική του σφραγίδα στα έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Ηταν άξιος συνεχιστής του αείμνηστου πατέρα του, Κωνσταντίνου, που και εκείνος για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος της κοινότητας με σημαντική προσφορά και έργο, ενώ διαχρονικά η οικογένεια Χαριτάκη χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα και του Ηρακλείου.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μινώα

“Στο Καστέλλι σήμερα στις 10 Νοεμβρίου 2018, στο άγγελμα του θανάτου του εξαίρετου συνδημότη μας Ευάγγελου Κωνσταντίνου Χαριτάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά από πρόσκληση του Προέδρου συνεδρίασε έκτακτα στην αίθουσα συνεδριάσεών του.

Εκτιμώντας την προσφορά του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Χαριτάκη ως Προέδρου επί δεκαοχτώ (18) χρόνια στο χωριό του Ευαγγελισμό, τις καινοτόμες για την εποχή του παρεμβάσεις στα κοινοτικά δρώμενα, τον χαρακτήρα του ως ανθρώπου-συμπαραστάτη στα προβλήματα των συγχωριανών του και την εν γένει παρουσία του στην Κοινωνία του Ευαγγελισμού, αποφασίζει ομόφωνα τα παρακάτω:

  1. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στην τελετή της κηδείας, εκφράζοντας τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς
  2. Με την συμμετοχή και συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας να ονομαστεί μία οδός του χωριού Ευαγγελισμός σε οδό Ευάγγελου Χαριτάκη
  3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα και
  4. Να επιδοθεί στους οικείους του”.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει