Στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου στις Αρχάνες ο Σωκράτης Βαρδάκης

310

Την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. στις Αρχάνες επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε με τον δ/ντη κ. Μαυρογιάννη και στελέχη της εταιρείας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο, καθώς και την πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων CLLD/LEADER.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και άλλους τοπικούς φορείς, όπως ιδιαιτέρα υπογραμμίστηκε στη συνάντηση, αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας για όλους, καθώς διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια των αιτούντων άσυλο και των τοπικών κοινωνιών.

Στην Κρήτη σήμερα φιλοξενούνται 950 περίπου άτομα σε 186 κατοικίες, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική η πρόσβαση τους σε δομές Υγείας καθώς και η πρόσβαση και ενσωμάτωση των 192 φιλοξενούμενων παιδιών σε σχολεία του νησιού.

Σε σχέση με τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ενημερώθηκε ότι η πρώτη προκήρυξη για έργα δημόσιου χαρακτήρα από το CLLD/LEADER, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και κοινωνικούς – πολιτιστικούς φορείς του νομού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζεται προκήρυξη για ιδιωτικές παρεμβάσεις από το CLLD/LEADER καθώς επίσης και οι προκηρύξεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων από τα προγράμματα Leader Μεσσαράς και Leader Αλιείας.

Όπως τόνισε ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης: «Μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ως ΟΤΔ, η ενδοχώρα του νομού έχει στη διάθεσή της σημαντικούς πόρους ενώ για πρώτη φορά θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις που σχετίζονται με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει