Στατιστική: Πρώτο βραβείο στο Πειραματικό Λύκειο

534

Για την αξία και τις χρήσεις της στατιστικής καθώς και την αξία των επίσημων στατιστικών θα μιλήσει στους μαθητές ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κος Αθανάσιος Θανόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το αμφιθέατρο του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου την ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί.

Αφορμή της επίσκεψής του είναι η πανελλήνια διάκριση της ομάδας «plUs» του Σχολείου στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διεξήχθη το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-2018. Η ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές Μαρία Λαδουκάκη, Μαρία-Έμιλυ Σαββίδη και Αθανάσιο Πυλιώτη, διακρίθηκε και στις δύο φάσεις του διαγωνισμού κατακτώντας την 1η πανελλήνια θέση και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον 1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής.

Από το σχολείο συμμετείχαν δύο ακόμη ομάδες, η «mpm_team» αποτελούμενη από τους μαθητές Μηνά Μαργαρίτη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Εμμανουήλ Σπυριδάκη, οι οποίοι επίσης διακρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Τέλος, η ομάδα «statsmagic» αποτελούμενη από τις μαθήτριες Γεωργία Σαλκιντζή, Στεφανία Τραχανά και Ειρήνη Φραγκούλη συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Αναμνηστική φωτογραφία στα κτήρια της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατά τη διάρκεια της απονομής του 1ου Πανελλήνιου Βραβείου
Αναμνηστική φωτογραφία στα κτήρια της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατά τη διάρκεια της απονομής του 1ου Πανελλήνιου Βραβείου

Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ήταν ο Αλέξανδρος Συγκελάκης, μαθηματικός στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος ανέλαβε να ενημερώσει τους μαθητές για τις βασικές αρχές της στατιστικής σε αντίστοιχα μαθήματα που παρέδωσε στο Εργαστήριο Μαθηματικών του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τους μαθητές βοήθησαν ο υποδιευθυντής του σχολείου κος Γεωργιάδης στο κομμάτι της στατιστικής επεξεργασίας των δεδομένων, ο Κυριάκος Χαριτάκης στη δημιουργία του βίντεο για τη συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής καθώς επίσης και οι Γρηγόρης Χλουβεράκης, αναπληρωτής καθηγητής βιοστατιστικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Νίκη Μπουραντά, γραμματέας του Τμήματος Χημείας για την παραχώρηση της αίθουσας όπου γυρίστηκε το βίντεο για τη συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστική, η Χρυσταλλένη Χατζηχαραλάμπους, λέκτορας στο Τμήμα Χημείας, ο Χάρης Δημητρακόπουλος, καθηγητής Βιολογίας του σχολείου και η Μαρία Πιτσάκη, καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου.

Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού για τις πρώτες τρεις ομάδες έγινε σε ειδική τελετή στο κτήριο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στον Πειραιά την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 όπου κάθε μαθητής  παρέλαβε τιμητικό δίπλωμα. Για την πρώτη ομάδα οι μαθητές παρέλαβαν επιπλέον και από ένα tablet.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει