Πρώτο βήμα η μεταστέγαση των φοιτητών σε άλλο ξενοδοχείο

126

Μετά από τρεις βδομάδες λύνεται, ως προς ένα σκέλος, η ταλαιπωρία των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Χθες, ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και Διά Βίου Μάθησης, κ.  Δημήτρης Ζέρβας, συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών σε άλλο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών.

Η σύσκεψη έγινε με την συμμετοχή του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και αντιπροσωπείας των φοιτητών.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές μετά το τέλος της σύσκεψης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει καλή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και Διά Βίου Μάθησης.

Ο κ.  Ζέρβας είπε πως  «ήρθαμε να συζητήσουμε σήμερα με τους φοιτητές  για τις προδιαγραφές που έχουμε έτοιμες όσον αφορά την στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχειακές μονάδες. Συζητήσαμε, τα παιδιά βρήκαν εξαιρετικές προδιαγραφές πιστεύουμε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως επιτρέπει ο 4412 στο άρθρο 32, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Επίσης αύριο βγαίνει σε διακήρυξη ο διαγωνισμός για τα ξενοδοχεία μέχρι 15/7/2019, δηλαδή κάνουμε την διαπραγμάτευση για όσο καιρό διενεργείται ο διαγωνισμός και από την ημέρα που θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε κάποιον ανάδοχο θα είναι ο καινούργιος ανάδοχος.

Αυτή είναι η διαδικασία που μπορούσε να γίνει, δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Εμείς είμαστε έτοιμοι αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, τη Δευτέρα έχουμε διοικητικό συμβούλιο ή την Τρίτη το αργότερο, την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί ολοκληρωτικά το θέμα των παιδιών».

Ο κ. Κουκιαδάκης είπε πως «ο διαγωνισμός έχει άριστες προδιαγραφές και επιτρέψτε μου να έχω μόνο μία ανησυχία, μήπως δεν βρεθούν οι προδιαγραφές αυτές και δεν υπάρχουν προσφορές.  Εκεί θα έχουμε πρόβλημα και αναγκαστικά θα πάμε σε άλλες λύσεις.

Ελπίζω και πιστεύω και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ικανοποιηθεί αυτή η απαίτηση που υπάρχει, γιατί σωστά υπάρχει απαίτηση για ποιοτική παροχή υπηρεσιών.  Θα επικοινωνήσουμε ακόμα και τηλεφωνικά με ξενοδόχους σε επίκαιρα σημεία που μπορούν να δοθούν προσφορές, να τους ζητήσουμε να λάβουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία ώστε πραγματικά να καταλήξουμε σε ένα ξενοδοχείο που θα εξυπηρετήσει τους πάντες για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες και να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο Πανεπιστήμιο».

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε ότι «στόχος όλων μας είναι η επιλογή της βέλτιστης δυνατής λύσης για την εγκατάσταση των πυρόπληκτων φοιτητών και η ομαλή καταβολή του επιδόματος που δικαιούνται.

Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτηθεί η εγκατάσταση των φοιτητών σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, με βάση και τις συζητήσεις που έγιναν και με τους φοιτητές». Στη σύσκεψη δεν είχε προσκληθεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όμως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ζέρβα.

Σημειώνεται πως συνεχίζονται οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος στους φοιτητές ενώ το Ίδρυμα έδωσε στον Δήμο Ηρακλείου τις απαραίτητες βεβαιώσεις για να προωθηθεί και η διαδικασία που χρειάζεται για την καταβολή των 1.000 ευρώ ανά φοιτητή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει