ΜΕΣΣΑΡΑ: Μεγάλη έκρηξη και φωτιά στο ρακοκάζανο

876

Σείστηκε χθες το βράδυ η περιοχή της Μεσσαράς από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 στο οινοποιείο Γεωργιλαδάκη, το οποίο βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού.

Το οινοποιείο-ρακοκάζανο, το οποίο ήταν ένα κόσμημα για την περιοχή, με ό,τι πιο συγχρονο υπάρχει, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές και σε γειτονικά σπίτια!

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, δεν έμεινε τίποτα όρθιο στις διώροφες εγκαταστάσεις που ήταν έτοιμες για παραγωγή ρακής.

μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο οινοποιείο Γεωργιλαδάκη, το οποίο βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού.Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ήταν εκείνος που έφυγε χθες το μεσημέρι κλειδώνοντας και επιστρέφοντας πίσω στο Ηράκλειο.

Το γεγονός ότι δεν βρισκόταν κανείς στον χώρο κάνει την Πυροσβεστική να εξετάζει και το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και η εικόνα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Εξετάζεται ακόμα μήπως υπήρξε κάποιο βραχυκύκλωμα, αν και με τις μέχρι χθες πληροφορίες, το καζάνι δεν λειτουργούσε. Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στο σημείο πυροσβέστες από το Ανακριτικό Γραφείο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 13 πυροσβέστες από Μεσσαρά και Ηράκλειο.

Το Οινοποιείο Γεωργιλαδάκη βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του δήμου Φαιστού, περιοχή με μακρόχρονη ιστορία στην αμπελουργία και στην οινοποιία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει