Και στο Ηράκλειο το 8ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Ταυτόχρονα σε 11 πόλεις της χώρας

228

Ταυτόχρονα σε έντεκα πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου, το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους  που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του.

Στο Ηράκλειο το φεστιβάλ το Σάββατο 13 του μήνα θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του  Δήμου Ηρακλείου, λεωφόρος Πλαστήρα 10 και στις 14 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9.

Φέτος η διοργάνωση, ενισχύοντας το διεθνές της στοιχείο, εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό, αποφάσισε να εισάγει φρέσκο διεθνές “μικρό” κινηματογράφο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι μικρές αυτές δομικές αλλαγές αποτελούν μόνο την αρχή ενός μεγάλου εγχειρήματος που θα αλλάξει τα κινηματογραφικά δεδομένα της χώρας το επόμενο διάστημα.

Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν φέτος στο δίκτυο του φεστιβάλ.

Η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η πρώτη ημέρα θα λήξει μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η “αγαπημένη” ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018,από τις 7.30  το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος για το περιβάλλον με τίτλο “το Micro μ Ντύνεται Πράσινο” κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν ειδικές προβολές και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πρόσβαση για ΑμΕA.

 

Οι 15 ταινίες που θα διαγωνιστούν

Οι ταινίες που κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το IMMF 2018 είναι οι εξής: (αλφαβητικά)

 1. «Cruiser» του Αριστοτέλη Μαραγκού.
 2. «Fake News» του Δημήτρη Κατσιμίρη.
 3. «Heimlich» του Κώστα Μπακούρη.
 4. «Maneki Neko» του Μανώλη Μαυρή.
 5. «Newstria» του Κώστα Σταματόπουλου.
 6. «Pet» της Μάρτα Μπακρί.
 7. «Shapes of Mine» του Γιώργου Καψανάκη.
 8. «The Backpack» του Μιχάλη Μαθιουδάκη.
 9. «Yawth» των Λήδα Βαρτζιώτη & Δημήτρη Τσακαλέα.
 10. «Ίσως Είμαι Εγώ» του Δημήτρη Σίμου.
 11. «Μικρός Που Είναι Ο Κόσμος» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη.
 12. «Τάμα» του Γιάννη Μπλέτα.
 13. «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου.
 14. «Το Μάτι» του Στέργιου Ντινόπουλου.
 15. «Χρυσόψαρο»του Γιώργου Αγγελόπουλου.

 

Παρουσιάζεται “Η γυναίκα που τόλμησε”

Η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Μπάμπη Πλαϊτάκη «Η γυναίκα που τόλμησε» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα Sumposium 2, Μέγαρο Ντορέ (5ος όροφος).

Ομιλητές  θα είναι ο φιλόλογος Ζαχαρίας Καραταράκης  και η υπ. Δρ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Ρένα Παπαδάκη. Προσκεκλημένος ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που θα καλύψει μουσικά την παρουσίαση. Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσει ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση οργανώνουν το βιβλιοπωλείο Φωτόδενδρο και οι  εκδόσεις Ηρόδοτος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει