Εφ’ όλης της ύλης η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια

105

Υδρογονάνθρακες, ενεργειακή σύνδεση της Κρήτης, αλλά και Βόρειος Οδικός Άξονας, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη μεταξύ περιφερειάρχη και υπουργού Περιβάλλοντος χθες στην Περιφέρεια.

Υποδεχόμενος τον υπουργό, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη μέσα που δημόσιους πόρους που ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε παράλληλα στους όρους που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την έρευνα των υδρογονανθράκων ζητώντας να υιοθετηθούν από το Υπουργείο και διατύπωσε για άλλη μια φορά το αίτημα να προχωρήσουν με γρηγορότερα ρυθμό τα έργα οδικής ασφάλειας, η στρατηγική μελέτη και η πλήρης ωρίμανση των πρώτων έργων του ΒΟΑΚ.

Από την πλευρά του ο υπουργός υποστήριξε ότι «ακούσαμε και θα ενσωματώσουμε φυσικά όλες τις παρατηρήσεις που έχει κάνει το περιφερειακό συμβούλιο της Κρήτης, ώστε να υπάρχει πλήρης και αμοιβαία κατανόηση για τον τρόπο που προχωρήσουμε, για τις εγγυήσεις κι όλα τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν στο νησί».

«Είναι θετική εξέλιξη η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορεί να ξεκινήσει το 2019 το έργο από την Κρήτη προς την Αττική ενώ η μικρή διασύνδεση προχωρεί» δήλωσε από την πλευρά του ο  κ. Αρναουτάκης υπενθυμίζοντας πως σε επίπεδο σχεδιασμού η Περιφέρεια Κρήτης έχει εκπονήσει ειδική μελέτη ενεργειακού σχεδιασμού του νησιού.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο αίτημα που διατύπωσε πως τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας του να συνδράμει ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για το τμήμα του ΒΟΑΚ που θα εκτελεστεί ΣΔΙΤ από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη και ζήτησε παράλληλα να ολοκληρωθεί η μελέτη από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο για να ξεκινήσει το έργο.

Τέλος, ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε να δημοπρατηθούν τα έργα των 25 εκ. ευρώ για την οδική ασφάλεια βρίσκονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και η υλοποίησή τους μπορεί να προχωρήσει γρήγορα, αναβαθμίζοντας τον υφιστάμενο δρόμο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει