ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Προεκλογική η νέα συλλογική σύμβαση”

3.481

Προεκλογική και όχι λογική, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τη νέα συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις και μη λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση των φορέων, ο νέος γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος μιλώντας στην “Π” τόνισε ότι ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και τις προθέσεις των ξενοδόχων, σε βάθος χρόνου δεν θα το καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα που υπάρχουν.

 

Υπέρογκα τα έξοδα

“Η φορολογία, είναι καταιγιστική”, είπε. Οι αφίξεις αυξάνονται, οι διανυκτερεύσεις μειώνονται, τα τουριστικά έσοδα πηγαίνουν παντού. Στον ξενοδόχο, αλλά και στο κατάλυμα που ενοικιάζεται και δεν φορολογείται. Δεν κάνουμε όλοι το ίδιο ταμείο ούτε έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και σας λέω με βεβαιότητα ότι τα έξοδα των ξενοδόχων είναι υπερβολικά μεγάλα”.

Ο κ. Αγγελόπουλος είπε ακόμη ότι θα υπάρξει ντόμινο εξελίξεων και πολλά ξενοδοχεία αλλάζουν και θα αλλάξουν χέρια. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για την επόμενη σεζόν είπε: “Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία πηγαίνει πολύ καλά στις προκρατήσεις, εμείς έχουμε καλές προκρατήσεις από την Αγγλία.

Η μέχρι τώρα εικόνα μάς οδηγεί στο αρχικό συμπέρασμα ότι θα έχουμε απώλεια από Γάλλους και Ιταλούς που θα πάνε στην Αίγυπτο και Ρώσους που θα πάνε στην Τουρκία. Όμως είναι πολύ-πολύ νωρίς για οποιαδήποτε ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτή τη στιγμή, όλα είναι ρευστά και θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες. Για την  απόφασή του να συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου τόνισε: “Η πρωτοβουλία του Νίκου Χαλκιαδάκη για επαναλειτουργία της Ένωσης ήταν σωστή και ήθελα να τον στηρίξω.

Κάποτε το Ηράκλειο, σε επίπεδο Ένωσης, έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στις τουριστικές εξελίξεις και πρέπει να επανακτήσει αυτό το κύρος. Να υπηρετήσει το σύνολο της τουριστικής οικονομίας στην Κρήτη, να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους με τους οποίους έχουμε σχέση αλληλεξάρτησης.

Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτούς και εκείνοι χωρίς εμάς.

Όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, όλοι θα είμαστε κερδισμένοι”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει