Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ

154

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας.

Στη  συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηράκλειου. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην ηγεσία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά  επαγγέλματα, να μην περικοπεί  το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που χορηγείται.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο απαράδεκτο γεγονός  να μην μπορούν οι ασθενείς  να κλείσουν ραντεβού  στο ενδοσκοπικό εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ   αν έχουν παραπεμπτικό από ιδιώτη γιατρό, όταν γνωρίζει η ΔΥΠΕ  και η διοίκηση του νοσοκομείου  ότι, για να  κλειστεί ένα ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ, περνάνε μήνες.

Για άλλη μια φορά τονίστηκαν  τα προβλήματα που γεννάνε οι απαράδεκτες συμβάσεις στην καθαριότητα, που  εξαιτίας του ωραρίου εργασίας 6ωρο, παράλληλα καθήκοντα (καθαρίστριες-βοηθοί θαλάμου) δημιουργούν πολλά προβλήματα στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η απάντηση της ηγεσίας της ΔΥΠΕ στα αιτήματά τους ήταν ότι καταστροφολογούν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει