Έτσι δημιουργούνται οι ανισότητες…

Σοβαρά κι αστεία

83

-Άλλοι ζούνε ωραία και γλεντούνε κι άλλοι πεινούνε και δυστυχούνε!

-Και ποιοι είναι, μπρε Κωνσταντή, αυτοί που ζούνε καλά στην κρίση μέσα; Δεν είμαστε όλοι το ίδιο;

-Είναι, Διογένη, αυτοί οι οποίοι έχουνε πολλούς ψήφους και ενδιαφέρεται η κάθε κυβέρνηση να τους ευχαριστήσει. Δεν βλέπεις τώρα, που όλα τα κόμματα σύσσωμα τους υποστηρίζουνε;

Μη… χάσουνε!; Όλοι ξέρουνε την αλήθεια, αλλά κανείς δεν τηνέ λέει, γιατί φοβάται! Και έτσι είναι όλοι με τους πολλούς ψήφους και δε βαριέσαι για τους ολίγους.

-Δεν εκαλοκατάλαβα του λόγου σου ίντα θες να πεις.

-Θέλω να πω, Διογένη,  αν θες να το δεις από τη σωστή και τη λογική διάσταση το θέμα, ότι είναι μεγάλη αδικία να αμείβονται οι παλιοί συνταξιούχοι σχεδόν στο διπλάσιο απ’ ό,τι οι καινούργιοι, με τα ίδια ακριβώς προσόντα, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, με τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές! Αλλά βλέπεις, οι καινούργιοι, οι οποίοι βγήκανε από το 2016, είναι ελάχιστοι ψήφοι, μπροστά στους παλιούς!

-Α! Εδά που το λες, εθυμήθηκα πως μου το ‘λεγε ο Μανώλης του Μανωλογιώργη οπροχθές, πως εβγήκε στη σύνταξη και ήτανε να σκάσει ο κακομοίρης!

Μια ολιά ήθελε να κλαίει! Ε, και ίντα λες εδά; Πως ήπρεπε να κάμουνε, να κόψουνε από τα πολλά, να δώσουνε στα λίγα, να ισοφαρίσουνε μιαολιά;

-Το παράξενο, το γελοίο, το υποκριτικό είναι, Διογένη, όταν το ψηφήσανε, και δυο φορές μάλιστα, που τότε ήτανε αναγκαίο από τους Ευρωπαίους και τους ΣΥΡΙΖαίους, για να σωθεί το ασφαλιστικό!

-Ε, κιαμέ γιάντα δεν είναι αναγκαίο μπλιο; Εσώσανε το ασφαλιστικό;

-Όχι, Διογένη.

-Κιαμέ γιάντα;

-Γιατί τώρα πλησιάζουνε εκλογές. Γι’ αυτό!

-Ετουτανά κάναν’ εδά, Κωνσταντή, όλοι ντως και γιάε που μας εκαταντήσανε! Ε;

-Ναι, Διογένη. Δεν κάνουνε το σωστό και το έντιμο, το δίκαιο για όλο το λαό, αλλά τον ξεχωρίζουνε ανάλογα με τους ψήφους, σε ωφέλιμους και μη γι’ αυτούς! Οι πιο συμπαθητικοί και οι πιο ωφέλιμοι για κάθε κυβέρνηση είναι του Δημοσίου. Αυτοί ανεβάζουνε και κατεβάζουνε κυβερνήσεις, διότι έχουν τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων και τεράστια δύναμη!

-Δηλαδή, μπρε, άλλοι δα ζούνε με συντάξεις Ευρώπης και άλλοι με συντάξεις Βουλγαρίας; Και να κρατήξει θέλει, μπρε, πολύ τουτηνά η ανισότητα;

-Όχι, Διογένη. Μέχρι το 2040, που θα έχουνε πεθάνει οι γέροι.

-Α, εντάξει…

-Όλα αυτά γίνονται, διότι είναι ανίκανοι να φέρουνε ανάπτυξη. Εφαρμόζουνε το μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο είναι το πλέον βλακοηδέστερο στον κόσμο!

Αυτό, που ο Θεός να το κάμει μοντέλο, πάει κόντρα στην ανάπτυξη και τούτο, διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πιάνουνε τους στόχους που είναι το 3,5% προτ. πλεόνασμα με την πιο βαριά και άδικη φορολογία στον κόσμο!

Την αρχή το θεωρούσαν το 3,5% τεράστιο και καταστροφικό για την ανάπτυξη, τώρα οι ίδιοι προσπαθούν να το πάρουν στο υπερδιπλάσιο, ξεζουμίζοντας και καταστρέφοντας ως επί το πλείστον τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να γεμίσουν καλά το μαξιλάρι με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσουν κάποιους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους προσωρινά, διότι αργότερα το μαξιλάρι θα κάμει φύλλα και φτερά και δεν θα μείνει ούτε πούπουλο!

-Πώς δα το ξαναγεμίσουνε, μπρε, ύστερα;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει