«Έφυγε» ο φύλακας άγγελος των προσφύγων

Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

146

Σήμερα το απόγευμα, στον ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις επιχειρήσεις διάσωσης χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο.

Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών, είχε σώσει χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 – 2016. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίνοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του. Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού», για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

«Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα πλωτά σκάφη κάνουν το ίδιο έργο μ’ εμένα. Δεν κάνω κάτι παραπάνω εγώ. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, δεν μπορείς να επιβιώσεις ψυχολογικά, δεν μπορείς να παλέψεις αυτό που γίνεται εάν δεν το αγαπάς. Ξεπερνάμε το καθήκον και τον επαγγελματισμό και βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωής μας για να προσφέρουμε ασφάλεια σε όσους κινδυνεύουν» είχε πει σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει