1ο FOSSCOMM: Συνέδριο για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα

183

Το 1ο συνέδριο FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην πανεπιστημιούπολη Βουτών. Πρόκειται για το πανελλήνιο συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοιχτό λογισμικό κ.ά. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 6 διαφορετικές πόλεις.

Η διοργάνωση γίνεται από εθελοντές και η χρηματοδότησή του βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές. Η οργανωτική ομάδα αποτελείται από το ΡΑδιοφωνικό ΣΤΑθμό ΠΑΝεπιστημίου Κρήτης (ΡΑ.ΣΤΑ.ΠΑΝ.Κ 96,7), το Σύλλογο Μεταπτυχιακών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και το Labάκι Hackerspace.

Η οργάνωση των ομιλιών του συνεδρίου θα γίνει σε ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλίες και εργαστήρια.

Αρχικά, έχουμε μία ενότητα για Security (ασφάλεια), καθώς και ένα Cryptoparty όπου θα μάθουμε για τις τεχνολογίες προστασίας της ιδιωτικότητας και κρυπτογράφησης. Ακόμα, θα έχει ενότητες για Mobile & IoT (Internet Of Things), για Cloud & DevOps, για νευρωνικά δίκτυα καθώς και για την ανοιχτή αρχιτεκτονική RISC-V. Το συνέδριο θα καλύπτει και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που δεν απαιτούν τεχνικές γνώσεις, όπως θέματα πολιτικής/νομοθεσίας, εκπαίδευσης, επιστήμης, εργαστήρια για ανοιχτές τεχνολογίες ήχου αλλά και ομιλίες που αφορούν την οργάνωση των κοινοτήτων.

Για όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς τις τεχνολογίες ελεύθερου/ανοιχτού λογισμικού θα υπάρχει και μια ενότητα για αρχάριους, ενώ στον ευρύτερο χώρο θα τρέχουν κι άλλες σχετικές δράστηριότητες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορεί να το βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου, απ’όπου μπορεί να κάνει και εγγραφή για το συνέδριο.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη ενώ εγγραφές θα γίνονται και κατά τη διάρκειά του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://fosscomm2018.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει