“Σάρωσε” η Δημοκρατική Συνεργασία στις εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

4.841

Σαρωτική ήταν η νίκη της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Κοκολάκη, στις εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου.

Από την προηγούμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, προσήλθαν στις κάλπες 3048 εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου.

Τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 2978, τα άκυρα και τα λευκά είναι 70.

Η Δημοκρατική Συνεργασία έλαβε 2.599 ψήφους και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) 379.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΔΗ.ΣΥ. καταλαμβάνει έντεκα έδρες και η ΔΑΣ δύο.

ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών

Ο κ. Κοκολάκης, σε δηλώσεις του στην «Π», κάνει λόγο για μία μεγαλειώδη συμμετοχή των μελών του σωματείου. «Το προηγούμενο διάστημα, ως νέα διοίκηση δείξαμε τις προθέσεις μας,  απαιτήσαμε και καταφέραμε την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων,  πιστεύω ότι θα είναι τα δείγματα της δουλειάς μας.

Ο κόσμος μάς εμπιστεύθηκε, πήραμε ποσοστό 87%  και πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο, ο κόσμος είδε τι δουλειά κάναμε». Προσθέτει πως το σωματείο πέτυχε, ακόμα, έκπτωση της τάξης του 30% για τα μέλη του στις Μινωικές Γραμμές αλλά και σε συγκεκριμένες διαδρομές από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Αναφέρει πως είναι θετικές οι κινήσεις της ένωσης των ξενοδόχων να συσταθεί ξανά.

«Θα απαιτούμε και θα πιέσουμε την κυβέρνηση για το ταμείο ανεργίας και το εφάπαξ», αναφέρει. Ο κλάδος ζητά η   επιδότηση ανεργίας να ισχύει για όλους τους μήνες που είναι άνεργος ο κάθε εργαζόμενος καθώς και να γίνει  επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.

Σε ερώτηση για τα δύο θλιβερά γεγονότα, του θανάτου της 20χρονης σε ξενοδοχείο στα Χανιά και του ξυλοδαρμού του 17χρονου στη Σταλίδα, αναφέρει πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά είναι αποδυναμωμένοι σε προσωπικό. Ο κλάδος ζητά να γίνονται σε καθημερινή βάση έλεγχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Για τον ξυλοδαρμό, τονίζει πως κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα, ειδικά όταν προέρχεται από στέλεχος της επιχείρησης, το σωματείο ζητά την άμεση απομάκρυνση όσων εμπλέκονται στο περιστατικό καθώς και την παραδειγματική τιμωρία τους από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κοκολάκης καλεί τους υπαλλήλους να καταγγέλλουν φαινόμενα βίας, είτε προέρχονται από προϊσταμένους είτε από συναδέλφους τους, το σωματείο, εξάλλου, έχει επέμβει στο παρελθόν σε ανάλογες καταστάσεις.

Ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή επισκέφτηκε τον 17χρονο στο νοσοκομείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει