ΚΑΡΤΕΡΟΣ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Οριστική μελέτη για τον ανισόπεδο κόμβο

264

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της μελέτης από το Τεχνικό και Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αναφορικά με την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Καρτερού.

Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνάντησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, με τη διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξη Κρήτης, μετά από τη χθεσινή ανάρτηση στη «Διαύγεια» της ανανέωσης και τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ανισόπεδος Κόμβος Καρτερού – Επισκοπής».

Μετά από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, οι συναρμόδιοι φορείς εκτιμούν ότι ολοκληρώνεται μια πολύχρονη διαδικασία για την έγκριση της οριστικής μελέτης εφαρμογής από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την δημοπράτηση του έργου.

Με τις τροποποιήσεις που προβλέπονται στη μελέτη του έργου, ολοκληρώνεται η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Καρτερού, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια τόσο των κινούμενων οχημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όσο και των οχημάτων που εισέρχονται σε αυτόν και εξέρχονται από αυτόν.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή του κλάδου Α-Α και μετατόπιση του κλάδου Β-Β κατά 200 μέτρα περίπου, κατασκευή λωρίδας επιτάχυνσης, η οποία θεωρείται αναγκαία για την ομαλή σύνδεση του χώρου του ΚΤΕΟ με το ρεύμα της αρτηρίας προς Άγιο Νικόλαο ενώ μέχρι σήμερα η είσοδος των οχημάτων στην οδική αρτηρία γίνεται απευθείας με σήμανση STOP. Καταργείται ο υφιστάμενος κλάδος εξόδου με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Αγ. Νικόλαο και σχεδιάζεται νέος μονόιχνος κλάδος εξόδου μήκους 342μ περίπου, ο οποίος θα οδηγεί απευθείας στον επαρχιακό δρόμο Ελιάς – Επισκοπής. Προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Αναφέρεται ότι στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού συμμετείχαν ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γεώργιος Αγαπάκης, ο μελετητής του έργου κ. Παναγιώτης Τονιόλος, ο κ. Χρηστάκης Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χερσονήσου, ο κος Καραπιπεράκης Γεώργιος, τοπικός σύμβουλος Επισκοπής καθώς και συνεργάτες και επιβλέποντες μηχανικοί του έργου.

Ο μελετητής του έργου κ. Παναγιώτης Τονιόλος προβλέπεται να παραδώσει στον Ο.Α.Κ. την οριστική μελέτη σε ένα μήνα ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της από το Τεχνικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ.. Όπως δήλωσε ο κ. Βαρδάκης: «Ένα πάγιο, χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Επισκοπής για πρώτη φορά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Είμαι σίγουρος ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και το έργο θα δημοπρατηθεί».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει