ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ: Από “αντίπαλοι”, στην ίδια στέγη

Δύο πρώην «αντίπαλοι» στο ίδιο ψηφοδέλτιο
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

3.842

Πάνω σ’ ένα διαφορετικό σκηνικό από εκείνο του 2014, με απουσίες και ανατροπές, στήνονται τον Οκτώβριο οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.
Πριν 4 χρόνια, στις εκλογές των γιατρών, συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις, ενώ τώρα το πιθανότερο είναι ότι θα συμμετέχουν μόνο δύο.

Οι Χάρης Βαβουρανάκης και Γιώργος Κοχιαδάκης το 2014 ήταν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια, τώρα όμως ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα βρίσκονται στον ίδιο συνδυασμό,  στις “Δυνάμεις Υγείας”.

Μέχρι τώρα χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές θα συμμετέχει παράταξη που θα υποστηριχθεί από το ΚΚΕ, ωστόσο μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να βρει ενδιαφερόμενο να ηγηθεί συνδυασμού.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ο χειρουργός Ηλίας Σανιδάς, ο οποίος είχε κατεβεί στις προηγούμενες εκλογές ως επικεφαλής της “Ανατροπής – Ενωτικής Κίνησης για την αλλαγή στον Ιατρικό Σύλλογο”, ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να μην συμμετέχει στην εκλογική μάχη παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε επίμονα από στελέχη του κόμματος.

Ο ίδιος είπε στην “Π” ότι δεν θα συμμετέχει ως υποψήφιος για προσωπικούς λόγους.

Σχετική πρόταση έγινε και στον διευθυντή της Εντατικής του Βενιζελείου Ανέστη Κιούλπαλη, ο οποίος επίσης ήταν αρνητικός λόγω έλλειψης χρόνου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που θα προέκυπταν μετά τις εκλογές.

Χέρι-χέρι στις εκλογές Βαβουρανάκης και Κοχιαδάκης

“Γιατί συμπορευόμαστε”

Για την απόφαση να κατέβει στις εκλογές στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον ορθοπεδικό Χάρη Βαβουρανάκη μίλησε στην “Π” ο καρδιολόγος Γιώργος Κοχιαδάκης, γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος σημείωσε:

“Συμπορευόμαστε γιατί έχουμε την ίδια οπτική απέναντι στα θέματα τα οποία αφορούν τον κλάδο μας και επιπλέον είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία αυτή την τετραετία. Μια τετραετία δημιουργική και αποτελεσματική, σε συνεργασία και με όλα τα μέλη της διοίκησης.  Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στον Σύλλογο όσο καλύτερα μπορούμε, στο ίδιο κλίμα”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι ο 4ος μεγαλύτερος σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί περίπου 2.500 μέλη.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ: Χάρης Βαβουρανάκης - Γιώργος Κοχιαδάκης - Ηλίας Σανιδάς

Υποψήφιοι και ψηφοφόροι

  • Δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα όργανα του Ι.Σ.Η. έχουν τα μέλη που έχουν ανανεώσει το ετήσιο δελτίο ταυτότητας, είναι οικονομικώς τακτοποιημένα τριάντα ημερολογιακές ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες και δεν έχουν τιμωρηθεί τελεσίδικα με την ποινή της προσωρινής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.
  • Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος καθώς και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου εκλέγονται μεταξύ των ιατρών της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου που ασκούν το επάγγελμα. Απαιτείται να έχουν ασκήσει το επάγγελμα για είκοσι τουλάχιστον έτη, στον ίδιο ή σε άλλο ιατρικό σύλλογο.
  • Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πρέπει να έχουν διατελέσει μέλη σε Ιατρικό Σύλλογο για έναν τουλάχιστον χρόνο πριν την υποβολή της υποψηφιότητάς τους και να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στον Ι.Σ.Η.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι ιατροί θα είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο που δεν διατελούν σε προσωρινή παύση και θα έχουν ανανεώσει το ετήσιο δελτίο ταυτότητας 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία των αρχαιρεσιών και εφόσον είναι οικονομικώς τακτοποιημένοι στον Ι.Σ.Η. οκτώ ημερολογιακές ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες, μέχρι δηλαδή το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει