Διεθνής διάκριση για Ηρακλειώτη οδοντίατρο

5.623

Διεθνή διάκριση για τις νέες, καινοτόμες τεχνικές που εφαρμοζει έλαβε στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό τριήμερο Συνέδριο Προσθετικής Οδοντιατρικής ο Ηρακλειώτης οδοντίατρος Γιώργος Μιχελινάκης.

Το συνέδριο της European Prosthodontic Association πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μαδρίτη, όπου ο Γιώργος Μιχελινάκης βραβεύθηκε με το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Κρητικό οδοντίατρο σε ειδική τελετή που έγινε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης.

Η ομιλία του Γιώργου Μιχελινάκη, όπως έγινε γνωστό, ξεχώρισε ανάμεσα σε 60 ομιλίες από πανεπιστήμια της Ευρώπης και βραβεύθηκε για την επιστημονική της αρτιότητα, την κλινική σημασία της και την πρωτοτυπία της.

Το θέμα της ομιλίας ήταν η ακρίβεια της νέας τεχνικής ενδοστοματικής, ψηφιακής τρισδιάστατης αποτύπωσης, μιας τεχνικής που ο κος Μιχελινάκης εφαρμόζει στο ιατρείο του με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και για την οποία έχει δώσει πολλές ομιλίες σε ελληνικά και ξένα συνέδρια.

Η τεχνική αυτή ουσιαστικά αντικαθιστά τη γνωστή σε όλους τεχνική αποτύπωσης με οδοντιατρικές σιλικόνες η οποία ήταν μέχρι πρότινος ήταν απαραίτητη προκειμένου να κατασκευάσει ο οδοντίατρος προσθετικές εργασίες όπως στεφάνες, γέφυρες ή οδοντοστοιχίες.

Η νέα τεχνική είναι ανώδυνη, ακριβέστερη και πολύ πιο ευχάριστη για τον οδοντιατρικό ασθενή, χωρίς την ενοχλητική αίσθηση από τη χρήση αποτυπωτικών υλικών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει