ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Με υποχρεωτικές συμβάσεις στις κάλπες οι εργαζόμενοι

3.775

“Η συλλογική σύμβαση εργασίας στα ξενοδοχεία δημιουργεί ένα νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις και θέτει όρους ισότητας στις αμοιβές” τονίζει ο νυν πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ο κ. Νίκος Κοκολάκης ξανά υποψήφιος για την προεδρία
Ο κ. Νίκος Κοκολάκης ξανά υποψήφιος για την προεδρία

“Πιέσαμε πολύ και κάναμε μια σειρά παρεμβάσεων για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα” σημείωσε ο κ. Κοκολάκης που ζητά τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων του στις εκλογές.

Υποψήφιοι θα είναι η παράταξη “Δημοκρατική Συνεργασία” με επικεφαλής τον ίδιο και η παράταξη “ΔΑΣ” που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Το Σωματείο σε ανακοίνωση τονίζει: “Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στη συνεδρίαση, που προτείνει στην υπουργό Εργασίας την υπογραφή επέκτασης και υποχρεωτικής εφαρμογής της Κλαδικής μας Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας.

Οι αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και που σαν προτεραιότητα και στόχο είχαν την υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα καρποφόρησαν.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους για την εφαρμογή και την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η συλλογική ρύθμιση στα ξενοδοχεία του νομού μας δημιουργεί ένα νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις, αποκαθιστά σε σημαντικό βαθμό την αγοραστική δύναμη όλων των εργαζομένων, θέτει όρους ισότητας στις αμοιβές αλλά και στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο”.

Και καταλήγει: “Καλούμε τους συνάδελφους ξενοδοχοϋπάλληλους να δώσουν την δύναμη στο Σωματείο συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για να εκλέξουν μια νέα διοίκηση που θα μπορεί να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και να δώσει λύσεις”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει