ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Πώς χάθηκε ο 16χρονος Πέτρος

Με δάκρυα και πόνο αποχαιρέτησαν τον Πέτρο
ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ 

3.073

Σε κλίμα οδύνης και συντριβής συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον 16χρονο  Πέτρο Δασκαλάκη, ο οποίος χάθηκε τόσο πρόωρα και άδικα σε μία στιγμή ανεμελιάς. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό παιχνίδι που επεφύλασσε η μοίρα στον 16χρονο μαθητή και στην οικογένειά του.

Μία απογευματινή κυριακάτικη βόλτα στον βόρειο λιμενοβραχίονα στοίχισε την ζωή στον αδικοχαμένο Πέτρο, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του. Ο 16χρονος περπατούσε με φίλους.

Κουβέντες εφηβικές και γέλια. Βρέθηκε να περπατάει πάνω στο τειχίο, ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων, του βόρειου λιμενοβραχίονα.

Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την στιγμή που επιχείρησε να πηδήξει σε χαμηλότερο επίπεδο για να συνεχίσει την πορεία του. Εκτιμάται ότι παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό, στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα.

Η πτώση του ήταν βίαιη καθώς ο άτυχος μαθητής «καρφώθηκε» με το κεφάλι στα μπλόκια που λειτουργούν ως κυματοθραύστες.

Παρά την άμεση κινητοποίηση Λιμενικού, ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, για τον Πέτρο ήταν ήδη αργά. Μία ασύλληπτη τραγωδία που προκάλεσε σοκ σε δεκάδες Ηρακλειώτες, οι οποίοι έκαναν τον απογευματινό περίπατο τους στην λεωφόρο “μπάι-πας” αλλά και στους λιμενικούς, οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο να ενημερώσουν τους τραγικούς γονείς.

Ο 16χρονος μαθητής έπεσε  με το κεφάλι στα μπλόκια  του κυματοθραύστη
Ο 16χρονος Πέτρος

Ο Πέτρος ήταν μαθητής της Β’ τάξης του 2ου Λυκείου.

Ο άδικος και πρόωρος χαμός του έχει συγκλονίσει τους φίλους του, τους συμμαθητές του και τους καθηγητές του.

Όλοι μιλούν για ένα πολύ αγαπητό και ευγενικό παιδί.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρεται: «Τα παιδιά του 2ου Γενικού Λυκείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι εργαζόμενοι και η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζουν τη βαθιά και ανείπωτή τους οδύνη για τη ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας μαθητή Πέτρου Δασκαλάκη.

Εκφράζουν επίσης προς την οικογένεια τού Πέτρου τα ειλικρινή συλλυπητήρια, ενώ παρέστησαν στην κηδεία. Χρηματικό ποσό από τον Σύλλογο Διδασκόντων θα κατατεθεί σε κοινωφελές ίδρυμα».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει