Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την οδό Κονίτσης

371

Την παρέμβαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πόρου προκάλεσε ο θόρυβος που έχει προκληθεί σε σχέση με τη μετονομασία της οδού Κονίτσης σε οδό Φαίδωνα Βαρδαβά.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ξεκαθαρίζοντας τη θέση του εξηγεί ότι: “Ουδέποτε αιτήθηκε την μετονομασία της οδού «Κονίτσης» καί δεν έχει αρμοδιότητα να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Αντιθέτως, η 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου ζήτησε εγγράφως από την Ενορία Αγίου Γεωργίου Πόρου «συναίνεση» για την παραπάνω ενέργεια και πρότασή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας, από αισθήματα ευγνωμοσύνης στη μνήμη του μακαριστού Φαίδωνα Βαρδαβά, για την καθοριστική συμβολή και βοήθειά του στο έργο της Ενορίας, αποκρίθηκε ομόφωνα θετικά στην απόφαση της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου και του Δημοτικού  Συμβουλίου  του Δήμου Ηρακλείου, όπως αποδεικνύεται και από την σχετική αλληλογραφία που φυλάσσεται στο πρωτόκολλο της Ενορίας και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε.

Με την ανακοίνωσή μας αυτή δηλώνουμε ρητά ότι η Ενορία Αγίου Γεωργίου Πόρου, η οποία ανήκει και αναφέρεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, δεν πολιτικοποιείται, ούτε διχάζει, δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πάντα κινείται ενοποιητικά και αγιαστικά, ως φιλόστοργη μητέρα προς όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά της.

Σκοπός της Ενορίας μας είναι η διακονία του λαού του Θεού και η προσφορά της ευαγγελικής αλήθειας, μέσα από την ενοριακή ζωή και το γνήσιο και ανόθευτο εκκλησιαστικό φρόνημα”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει