Σοβαρές ελλείψεις στον Δήμο Φαιστού

105

Με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δήμο Φαιστού.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού περιγράφει πως:

«Στο ΕΠΑΛ Μοιρών βρίσκεται μόλις το 1/3 του αναγκαίου προσωπικού, στο Γυμνάσιο Τυμπακίου είναι 13 οι διδάσκοντες σε σύνολο 35 που απαιτούνται. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα Λύκεια του Δήμου μας. Σε αυτά τα κενά πρέπει να προστεθούν και τα κενά Ειδικής Αγωγής για τα τμήματα ένταξης. Γενικότερα, οι προσλήψεις των αναπληρωτών από το ΥΠΕΠΘ για όλο τον Νομό Ηρακλείου στη Β/θμια καλύπτουν μόλις το 1/3 των κενών σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Στην Α/θμια εκπαίδευση τα ολοήμερα είναι σε εκκρεμότητα, καθώς  για άλλη μια χρονιά δεν έχει λυθεί η στελέχωσή τους, ενώ για την  Παράλληλη Στήριξη η αναγκαιότητα 1 δάσκαλος/α ανά παιδί, αποτελεί ουτοπία, αφού η παράλληλη  καλύπτεται με εκπαιδευτικούς που “μοιράζονται” σε 3 ή και 4 μαθητές και σε 2-3 σχολεία. Ο μαθητής, δηλαδή, εκτιμάται πως έχει ανάγκη το δάσκαλό του τις μισές ημέρες της εβδομάδας».

Ακόμα, αναφέρει πως «η δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού στον νόμο που ψηφίστηκε δεν προβλέπεται καμία δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υλοποίησή της, ούτε για νέες αίθουσες και Νηπιαγωγεία, ούτε για εκπαιδευτικό προσωπικό. Στον Δήμο Φαιστού οι μαθητές θα στοιβαχτούν στα 3 Νηπιαγωγεία των Μοιρών μέχρι να ετοιμαστούν οι αίθουσες ή θα μετακινηθούν σε άλλα Νηπιαγωγεία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει