ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ: Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

169

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου με κάταγμα στον σπόνδυλο παρέμεινε για νοσηλεία  η 34χρονη γυναίκα από την Τσεχία που τραυματίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου, ύστερα από κατολίσθηση που σκόρπισε τον πανικό σε εκατοντάδες λουόμενους.

Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκονται για προληπτικούς λόγους ο άνδρας της και τα δυο τους παιδιά με ελαφρά τραύματα. Οι τρεις Αυστραλοί τουρίστες έλαβαν εξιτήριο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών, μετά την κατολίσθηση βράχων.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, μετέβησαν 8 πυροσβέστες από την τοπική υπηρεσία και άλλα 10 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 άτομα, διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, εκκενώθηκε η παραλία του «Ναυάγιου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Όπως προκύπτει, η κατολίσθηση έγινε σταδιακά, σε τρεις φάσεις. Στην αρχή έπεσαν κάποιες πέτρες και ακούστηκε θόρυβος, ακολούθησε μια δεύτερη μικρή κατολίσθηση μικρών πετρών και στη συνέχεια, σε τρίτη φάση, έγινε η μεγάλη κατολίσθηση του βράχου που αποκολλήθηκε. Έτσι, όσοι βρίσκονταν στην παραλία μπόρεσαν, ευτυχώς, να απομακρυνθούν εγκαίρως από το σημείο και να γλιτώσουν τα χειρότερα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει