Λυρική σκηνή και ιταλική λαϊκή μουσική

116

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο το ρεσιτάλ κλασικής μουσικής «Μια συναυλία με τα επίσημα και τα τζην» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαέστρου Serena Marotti.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα από γνωστές άριες προερχόμενες από το κλασικό ρεπερτόριο της λυρικής σκηνής αλλά και από την ιταλική λαϊκή μουσική.

Η εκδήλωση συμπεριλήφθηκε στο θερινό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte Ιταλία – Ελλάδα 2018, που προωθήθηκε από την ιταλική Πρεσβεία Αθηνών σε συνεννόηση με θεσμικούς φορείς της Ελλάδας, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες, κορυφαίους εκπροσώπους του πολιτιστικού και ακαδημαϊκού κόσμου και φορείς που σχετίζονται με την Ιταλία, παρόντες στην Ελλάδα.

Η τουρνέ περιελάμβανε επτά συνολικά συναυλίες σε αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας (Καβάλα, Λειψοί, Λέρος, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Χανιά).  Την επιμέλεια της εκδήλωσης στο Ηράκλειο είχε το επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει