“Ευθύνες στον Δήμο και τον ΕΣΔΑΚ” για την αποκομιδή των απορριμμάτων

133

Βαρύτατες ευθύνες στον Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ  καταλογίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα το ανακυκλώσιμο υλικό να πλημμυρίζει στους ξεχειλισμένους κάδους στις γειτονιές της πόλης.

Όπως τονίζει η Ένωση, «τεράστιες ευθύνες έχει και ο Δήμος Ηρακλείου – ΕΣΔΑΚ, ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα τρία χρόνια που ο συγκεκριμένος εργολάβος  έχει το εργοστάσιο, καθώς τακτικά οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αναδείξει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν, με ευθύνη και του συγκεκριμένου εργολάβου.

Όμως συνεχίζει να εμπιστεύεται την περιουσία του Δήμου (το οικόπεδο του ΚΔΑΥ ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου) σε επιχειρηματίες που ασυδοτούν εις βάρος εργαζομένων και μάλιστα με συνέπειες για όλους τους δημότες της πόλης μας, καθώς η ανακύκλωση δεν γίνεται σωστά, τόσο λόγω της λειψής συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού από τον εργολάβο, όσο και γιατί οι συνθήκες μέσα στο εργοστάσιο δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν απερίσπαστα.

Είναι καθημερινό σχεδόν το φαινόμενο τα απορριμματοφόρα του Δήμου να μένουν ακινητοποιημένα, να μην κάνουν αποκομιδή, επειδή για τους παραπάνω λόγους το εργοστάσιο δεν μπορεί να δεχτεί παραπάνω ανακυκλώσιμο υλικό, διευκολύνοντας έτσι τον εργολάβο… και ας μαζεύονται στις γειτονιές όγκοι συσσωρευμένων σκουπιδιών.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Σε νέες σοβαρότατες καταγγελίες προχωρά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κάνει λόγο για «κοροϊδία και αφερεγγυότητα»  της εταιρίας-εργολάβου που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ Ηρακλείου, απέναντι  στους εργαζόμενους της. Σύμφωνα με την Ένωση, «η εταιρία, παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις συστάσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας συνεχίζει την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών,  κρατώντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όμηρους απέναντι στις καθημερινές τους ανάγκες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει