Εκτός λίστας των δυσπρόσιτων οι Καμάρες

158

Εκτός της λίστας των δυσπρόσιτων σχολείων παραμένουν οι Καμάρες και τα Βορίζια, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την οποία προσδιορίζονται εκ νέου η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων και οι κατηγορίες αυτών που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα.

Σε ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτη Βαρδάκη, αναφέρεται πως «ο κ. Γαβρόγλου επαναπροσδιόρισε την απόφαση που δημοσιεύτηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, μετά και από τη συνάντησή του με τον κ. Βαρδάκη, οπότε και είχε δεσμευτεί να εξετάσει εκ νέου τα δυσπρόσιτα σχολεία.

Στη νέα απόφαση του Υπουργού, συμπεριλαμβάνονται ως δυσπρόσιτα επιπλέον τα σχολεία στα χωριά, Αμιρά, Άγιο Κύριλλου, Αντισκάρι, Κρότος και Αχεντριά. Επίσης αναμοριοδοτήθηκαν τα σχολεία που λειτουργούν σε Καμάρες και Βορίζια, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται στα δυσπρόσιτα».

Ο κ. Βαρδάκης, μετά και τη δημοσίευση της Υ.Α. στο Φ.Ε.Κ. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σίγουρα είναι μία θετική εξέλιξη, όμως δεν συνάδει απόλυτα με την πρόταση των συλλόγων εκπαιδευτικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ένταξη στην κατηγορία των δυσπρόσιτων και των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στα Βορίζια και στις Καμάρες».

Αντιδράσεις  στη Μεσσαρά

Στην ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Μεσσαράς «Φαιστός» αναφέρονται τα εξής: «Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα τροποποιητική Απόφαση του Υπουργείου για τα δυσπρόσιτα σχολεία και στην οποία περιλαμβάνονται τα σχολεία του Αντισκαρίου, του Αγίου Κυρίλλου, του Κρότου και των Σκουρβούλων.

Πρόκειται όμως για “μερική” δικαίωση… Όσον αφορά όμως την περιοχή της Μεσσαράς στην οποία υπηρετούν πλήθος εκπαιδευτικών και τη στελεχώνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες αναπληρωτές, η αδικία παραμένει…

Γιατί και πάλι τα Βορίζια και οι Καμάρες παραμένουν εκτός;

Αυτό πρέπει να διορθωθεί και εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε εύκολα τις δίκαιες αξιώσεις μας, μέχρι να οριστούν ως δυσπρόσιτα και τα παραπάνω σχολεία. Άλλωστε το δικαιούνται οι μαθητές μας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σ’ αυτά τα ορεινά χωριά του Ν. Ηρακλείου…».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει