ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Αστυνομική επιχείρηση στο καταφύγιο των Γουρνών

194

Καταγγελίες, κόντρα καταγγελίες, αντιδικίες, αντικρουόμενοι ισχυρισμοί και… πόλεμος στο όνομα της ζωοφιλίας με θύματα εκατοντάδες αδέσποτα ζωάκια. Τι ακριβώς συμβαίνει, τι ισχύει και τι δεν ισχύει πίσω από την περίθαλψη και τις υιοθεσίες εκατοντάδων αδέσποτων ζώων;

Απαντήσεις σε αυτό το θλιβερό κεφάλαιο θα πρέπει να δώσουν οι Αρχές και κυρίως η Δικαιοσύνη που θα πρέπει να διερευνήσει σε βάθος τι πραγματικά συμβαίνει στο Ηράκλειο με τα αδέσποτα σε σχέση με εθελοντικές ζωοφιλικές ομάδες. Υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό;  Έχουν βάση οι σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν διαβιβαστεί στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη, είναι αβάσιμες ή η αλήθεια είναι διαφορετική;

Χθες, ο χώρος του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών βρέθηκε στο επίκεντρο  αστυνομικής επιχείρησης με την συμμετοχή πολλών άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών όπως την κτηνιατρική υπηρεσία, το υγειονομικό, την κτηματική εταιρεία του δημοσίου κλπ.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Ηρακλείου μετά από έγγραφη καταγγελία που έγινε στα τέλη του Αυγούστου από την δικηγόρο και μέλος της Ζωόφιλης Δράσης, Καλλιόπη Μαραβελάκη, στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και κοινοποιήθηκε σε 13 συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Τα όσα καταγγέλλονται είναι σοβαρά αφού μεταξύ άλλων  γίνεται λόγος για πιθανή παράνομη άσκηση κτηνιατρικών πράξεων (τις πληροφορίες αυτές είχαν από κτηνιάτρους), για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων στο εξωτερικό, για εκατόμβες νεκρών ζώων σε λάκκους και πολλά άλλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει