Το Βενιζέλειο βραβεύτηκε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 7η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

203

Διακρίσεις και βραβεία για τις καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες τους απέσπασαν νοσοκομεία της Κρήτης μεταξύ αυτών και το Βενιζέλειο στη διοργάνωση των Healthcare Business Awards 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Anais Club στην Βαρυπόμπη Αττικής.

Συγκεκριμένα οι διακρίσεις αφορούν:

-Την κεντρική υπηρεσία της 7ης Υ.Πε.Κρήτης, η οποία τιμήθηκε -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- με το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία», για την καινοτόμο λειτουργία της Ανοιχτής Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης (Γραμμή SOS)  για τους Υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων όλης της Κρήτης και τους κηδεμόνες αυτών.

Η δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια της συνεργασίας της  7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης  με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με σκοπό την υποστήριξη και ενδυνάμωση των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

-Το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το οποίο έλαβε χρυσή διάκριση (gold) στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ανάπτυξης ιατρικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη νέων κλινικών -Ουρολογική, Νευρολογική, Ογκολογική- αλλά και δομών, στην βελτίωση κάλυψης υγειονομικών αναγκών των πολιτών, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας του Οργανισμού, στην ενίσχυση της απασχόλησης και γενικότερα στη θετική πορεία υλοποίησης στρατηγικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους και επισκέπτες του Νομού Ρεθύμνου

-Το Γ.Ν «Βενιζέλειο» το οποίο τιμήθηκε με το gold βραβείο στην κατηγορία «e-Health» για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας www.venizeleio.gr επιδιώκοντας την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών με μοναδικό όφελος την αναβάθμιση της ποιότητάς του και την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Τα e-αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα e-ραντεβού, τα επείγοντα-live είναι μερικές μόνο εφαρμογές που διατίθενται στην ιστοσελίδα και κατέκτησαν την πρωτιά, αναδεικνύοντας τον σημαντικό αντίκτυπό τους αλλά και το έργο του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου.

Στην ίδια κατηγορία, το Νοσοκομείο απέσπασε και το bronze βραβείο για την εξάπλωση του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης νοσηλείας «Πανάκεια».

Η «Πανάκεια» αποτελεί ένα ουσιαστικό και συνεργατικό εργαλείο για τον επαγγελματία υγείας αφού ενσωματώνει την ηλεκτρονική παρακολούθηση της νοσηλείας του ασθενούς ενώ προσφέρει δυνατότητες και πληροφορίες που βοηθούν στην ποιοτικότερη αντιμετώπιση και παρακολούθηση κάθε περιστατικού, όπως στοιχεία νοσηλειών, γραφική αναπαράσταση πορείας των εξετάσεων, ηλεκτρονική “κλήση” ειδικού για συνεκτίμηση, ιατρικές οδηγίες που αφορούν διαιτολόγιο, χειρουργικές επεμβάσεις, φυσικοθεραπείες κ.α.

Το bronze βραβείο και στην κατηγορία «Καινοτομία», απονεμήθηκε στο «Μοντέλο ηλεκτρονικής εποχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Βενιζέλειο». Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διατίθενται οθόνες αφής οδηγιών σε 13 γλώσσες, οθόνη ενημέρωσης μέσου χρόνου αναμονής, προδιαλογή περιστατικών με τη βοήθεια της “Πανάκεια” ενώ λειτουργούν ειδικά info kiosks, τα οποία μέσω barcodes πληροφορούν τον ασθενή για τον βαθμό διεκπεραίωσης των εξετάσεών του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει