Νέο υλικό για το ασφαλές διαδίκτυο

118

Νέο υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης, δημιούργησε η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους.

Φέτος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

To «Back to school package» απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού και σε παιδιά γυμνασίου περιλαμβάνοντας lesson plans, quizzes, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το animated video για πολύ μικρά παιδιά με πρωταγωνίστρια τη γνωστή σε όλους μας Αθηνά που αυτή τη φορά εξηγεί πως θα βάλουμε όρια στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Μπορεί να δει κανείς το video εδώ:

Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και η οπτικοποιημένες συμβουλές για γονείς. Πώς θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερβολικής χρήσης και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα;

Όλα τα πακέτα «Back to School» μπορεί να τα δει κανείς εδώ:

Back to School 2018!

Τρεις νέοι οδηγοί ασφάλειας για τις ψευδείς ειδήσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και τη ρητορική μίσους  προστίθενται στα ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία περιέχουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στα ίδια τα παιδιά.

Μπορείτε να δει κανείς  τα φυλλάδια εδώ:

https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2018/02/fake-news-per-page.pdf

https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/11/social_media_sp.pdf

https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2018/05/hate-speech-per-page.pdf

Τα quiz γνώσεων που «αγκαλιάστηκαν» από την πρώτη στιγμή από μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου ανανεώθηκαν και εμπλουτίστηκαν. Είναι μια καλή ευκαιρία άλλωστε να μάθουν τα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο παίζοντας.  Τα Quiz μπορεί  να τα βρει κανείς εδώ: https://saferinternet 4kids.gr/quiz-saferinternet4kids/

Τέλος, «σύμμαχος» για τους γονείς αποτελούν τα νέα τεχνικά φυλλάδια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που εξηγούν βήμα προς  βήμα πώς να εφαρμόσουμε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube και πώς να μπλοκάρουμε ανεπιθύμητα βίντεο.

Τα τεχνικά φυλλάδια μπορεί να τα δει κανείς εδώ:

https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/12/saferinternet4kids_youtube_guide.pdf

https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2018/09/block-in-youtube.pdf

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει