ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ: «Ξεμασκαρώθηκε» ο πονηρός δικηγόρος

498

Πρωτοδικείο υποχρέωσε δικηγόρο να επιστρέψει έντοκα το εφάπαξ των 45.499 ευρώ το οποίο έλαβε μετά την παραίτησή του από μεγάλο Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος, καθώς μόλις εισέπραξε το εφάπαξ αμέσως υπέβαλε αίτημα επανεγγραφής στον ίδιο Δικηγορικό Σύλλογο το οποίο έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, δικηγόρος τον Αύγουστο του 2015 υπέβαλε στο Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος δήλωση παραίτησης-αποχώρησης. Έτσι, διαγράφηκε από τον Σύλλογο και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου τού απονεμήθηκε ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου».

Αμέσως μετά, υπέβαλε αίτηση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προκειμένου να του χορηγηθεί το εφάπαξ. Την 9η Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η αίτηση για τη χορήγηση του εφάπαξ εγκρίθηκε από το Ταμείο και 6 μέρες μετά (15.9.2015) εισέπραξε το εφάπαξ των 45.499 ευρώ.

Μετά την είσπραξη του εφάπαξ υπέβαλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στον Σύλλογο που μέχρι πρότινος ήταν εγγεγραμμένος. Τρεις μέρες μετά (18.9.2015) η αίτηση επαναδιορισμού του έγινε δεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και επανεγγράφηκε ξανά ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει