Τα παράνομα τσιγάρα ταξίδευαν… “transit”

ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ

198

Αξιόπιστη πληροφόρηση φέρεται να είχαν τα μέλη της Κινητής Ομάδας Ελέγχου (ΚΟΕ) του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Ηρακλείου, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, κατά τον στοχευμένο έλεγχο που έκαναν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αποκαλύφθηκε παράνομο φορτίο δεκάδων χιλιάδων παράνομων τσιγάρων και καπνού για ναργιλέ που διακινήθηκε μέσω Αιγύπτου με το καθεστώς “transit” των αποσκευών.

Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα προχώρησαν και στην σύλληψη πέντε Αιγυπτίων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τελωνείο, αναφέρεται: Σε διαδοχικούς ελέγχους σχετικούς με την παράνομη εισαγωγή καπνικών προϊόντων εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από τρίτες χώρες, που διενεργήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” από τα ξημερώματα ώς το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτέμβρη από την Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 180.000 τεμάχια τσιγάρα διάφορα επωνυμιών και 19 κιλά καπνού για χρήση ναργιλέ.

Τα παράνομα καπνικά προϊόντα διακινήθηκαν μέσω Αιγύπτου με το καθεστώς “transit” των αποσκευών.

Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπέρ του ελληνικού δημοσίου ανέρχονται στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Όλα τα ανωτέρω μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Τελωνείου Ηρακλείου και έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για την καταστροφή τους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει