Παρουσία εκπροσώπων φορέων της Κρήτης έγινε ο Αγιασμός χθες σε πολλά σχολεία του νησιού

206

Ευχές για πρόοδο στους μαθητές, καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, απευθύνει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο περιφερειάρχης χθες στην έναρξη της σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε το ασήμι και παρευρέθηκε στον Αγιασμό που τελέστηκε στο νέο σχολικό συγκρότημα (Νηπιαγωγείο -Δημοτικό) παρουσία μαθητών εκπαιδευτικών, γονέων, του δημάρχου Γόρτυνας Νίκου Σχοιναράκη, των περιφερειακών συμβούλων Πόπης Δασκαλάκη, Νίκου Ξυλούρη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων κ.α Ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε την υλοποίηση του έργου της οδικής κυκλοφοριακής πρόσβασης και σύνδεσης του νέου σχολικού συγκροτήματος με τον κεντρική οδό.

Αγιασμος - Λαμπρινός
Ο κ. Λαμπρινός στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής του Δειλινού όπου συστεγάζονται το 33ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Γυμνάσιο και το 10ο Ενιαίο Λύκειο, παρευρέθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους αντιδημάρχους Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ο δήμαρχος παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού και στη συνέχεια συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, στα οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να ακούτε τους γονείς και τους καθηγητές σας, να διαβάζετε αλλά να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παίζετε και να αθλείστε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους»!

Τόσο οι καθηγητές όσο και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στο συγκρότημα και έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την αισθητική του αναβάθμιση, όσο κυρίως την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος παρακολούθησε τον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή «Τάλως», όπου συστεγάζονται το  11ο Γυμνάσιο και το 13ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου και όπου επίσης ο Δήμος Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις. Και εκεί του δόθηκε η δυνατότητα να ευχηθεί στους μαθητές και να ενημερωθεί από τους καθηγητές και τους γονείς για ορισμένες σημειακές εργασίες που απομένουν.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ηρακλείου επισκέφθηκε και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο καθώς και το Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Χωστός, όπου συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα τους στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στην οδό Γερωνυμάκη.

Στα Δημοτικά Σχολεία Γαζίου και Πολύδροσου, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Γαζίου, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με στελέχη της δημοτικής Αρχής, για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Μαμουλάκης στο Λύκειο Γαζίου
Ο κ. Μαμουλάκης στο Λύκειο Γαζίου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο του Γαζίου που ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα – και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, άρτια κατασκευασμένο – αλλά και στους επόμενους στόχους της Δημοτικής Αρχής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μετά το νέο βιοκλιματικό λύκειο Γαζίου που κατασκευάσαμε, το πρώην Αθλητικό Γυμνάσιο που ανακαινίσαμε και λειτουργήσαμε ως ημοτικό, τα νέα νηπιαγωγεία στο Τσαλικάκι και το νέο βιοκλιματικό επίσης, νέο Δημοτικό Σχολείου Γαζίου που παραδίδουμε σύντομα, στοχεύουμε στην κατασκευή ενός ΕΠΑΛ, ενός ακόμα νέου λυκείου, αλλά και ενός ειδικού σχολείου για παιδιά με αναπηρία στο Γάζι».

Ο κ. Μπαριτάκης σε σχολείο του Δήμου Βιάννου
Ο κ. Μπαριτάκης σε σχολείο του Δήμου Βιάννου

Ο δήμαρχος Βιάννου  κ. Παύλος Μπαριτάκης επισκέφθηκε χθες το  Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο  Άνω Βιάννου, το Δημοτικό σχολείο  Αμιρών,  καθώς  και το Γυμνάσιο- Λύκειο Βιάννου, και τον παιδικό σταθμό δήμου Βιάννου όπου παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.  Την τελετή του αγιασμού στα σχολεία αυτά πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, κ.κ. Ανδρέας, συνοδευόμενος από τους ιερείς της Βιάννου.

Αγιασμοί έγιναν κανονικά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου και ειδικότερα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Εμπάρου, Άρβης, Ψαρής Φοράδας και Νηπιαγωγείο Καστρίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστη στον αγιασμό του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Άρβης, ο αντιδήμαρχος Μανόλης Αγαπουλάκης στον αγιασμό του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Ψαρής Φοράδας και ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Σταυρακάκης στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος στα σχολεία της περιοχής έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις των διδασκόντων.

Ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γεώργιος Αρμουτάκης, σε μήνυμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων «Ο Δήμος Φαιστού καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και προσπαθούμε καθημερινά να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία  του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επιτροπάκη, του αντιδημάρχου κ. Ανδρουλάκη,των προέδρων Τ.Κ. Πυργου, Εθιάς-Ροτασίου και Τ.Κ. Μεσοχωριού ο αγιασμός του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πυργου,του Γυμνασίου Πύργου και  του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεσοχωριού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η γνώση το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορούν να έχουν στη ζωή τους. Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για γνώση, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, μέσα από ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα ποιοτικά αναβαθμισμένο.

Η φετινή σχολική χρονιά, ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία, ενώ τα κενά για όλο το νησί στην Α/θμια Εκπαίδευση έχουν καλυφθεί πλήρως, όπως και η Ειδική Αγωγή, τόσο στην Α/θμια όσο και στην Β/θμια Εκπαίδευση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

«Στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας και ελπίδας, ώστε όλοι μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεων των παιδιών και των γονιών.

Φέτος, για πρώτη φορά τα βιβλία είναι στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς και τα κενά, για όλο το νησί, στην Πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί πλήρως», τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.  Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει