Παραπάνω… ύπνο θέλει ο υπουργός Παιδείας

241

Λίγη παραπάνω ώρα ύπνου θέλει να προσφέρει στους μαθητές του Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας, αφού χθες ο Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, όπου παρέστη στην τελετή του καθιερωμένου αγιασμού, ανακοίνωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα θα ξεκινούν στα Λύκεια στις 9 το πρωί.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας χαριτολογώντας είπε προς τους μαθητές, «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Οι μαθητές, πάντως, τον χειροκρότησαν.

Ο κ. Γαβρόγλου παρευρέθηκε, ακόμα στον αγιασμό που τελέστηκε στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, όπου  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές και απευθυνόμενος σε αυτούς κατά τον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό που πρέπει να μάθουν στο σχολείο είναι ότι «όλα τα παιδιά είναι το ίδιο».

Αναφερόμενος στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ευεργετηθούν τα παιδιά και σημείωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά». Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα.

«Για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς» διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις Περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.

Η παρουσία του υπουργού στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, ήταν συμβολική, αφού είναι ένα από τα 187 νηπιαγωγεία της χώρας στα οποία εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Όπως είπε, του χρόνου εκατό επιπλέον μονάδες θα ενταχθούν στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 287 από τα 325 συνολικά. Στις υπόλοιπες μονάδες, η εφαρμογή θα υλοποιηθεί από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά.

Ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν φέτος «με πολύ καλύτερους όρους από πέρυσι». «Φαίνονται όλα τα σημάδια της κανονικότητας και αυτό μας γεμίζει χαρά και το πιστώνεται η κοινωνία μας» δήλωσε.

Ο υπουργός συνοδεύτηκε και στις δυο σχολικές μονάδες που επισκέφθηκε χθες το πρωί από τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων, Νικόλαο Σαράντη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει