Οι πρώτοι στον 12ο Διεθνή Κνώσειο Ημιμαραθώνιο

200

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 12ος Διεθνής Κνώσειος Ημιμαραθώνιος που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Εκατόν εξήντα αθλητές από την Κρήτη, από διάφορα διαμερίσματα της χώρας και από το εξωτερικό, έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση που δόθηκε από τον προαύλειο χώρο της Κνωσού και αφού τελέσθηκε ενός λεπτού σιγής για την μνήμη του Βερνάδου Ποθητού (ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου), του Μακαρώνα Αθανάσιου (αθλητή του Συλλόγου) και Κοτζαμπασάκη Δημήτρη (αθλητή φίλου του Συλλόγου) δόθηκε η εκκίνηση.

Η διαδρομή που διήνυσαν οι αθλητές ήταν δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς την πολλή ζέστη και τη συνεχή ροή των αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (αφού ήταν αδύνατον να κλείσει εντελώς). Σε αυτό βοήθησαν η Ελληνική Αστυνομία, οι διασώστες, η Δημοτική Αστυνομία, η Λιμενική Αστυνομία και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Στιγμιότυπα από τις απονομές στον Μαραθώνιο Δρόμο
Στιγμιότυπα από τις απονομές στον Μαραθώνιο Δρόμο

Παρόλα αυτά όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στο στάδιο Ελευθερίας με καλή ανάμνηση από τη διοργάνωση και την διαδρομή και η πρώτη θέση στους άνδρες διεκδικήθηκε από τους τρεις πρώτους μέχρι τα τελευταία μέτρα.

Στους άνδρες μεγάλος νικητής ήταν ο αθλητής Χρήστος Βώτσος από την Σητεία με χρόνο 1 ώρα 15’13, στη δεύτερη θέση ο Σταύρος Ζαγκανάς απο Χανιά με χρόνο 1 ώρα 15΄21  και στην τρίτη θέση ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγ. Βαρβάρα με χρόνο 1 ώρα 15’38.

Στις γυναίκες μεγάλη νικήτρια ήταν η Δήμητρα Βογιατζή από το Ηράκλειο με χρόνο 1 ώρα 36’57, στη δεύτερη θέση η Ειρήνη Πευκιανάκη από το Ηράκλειο με χρόνο 1 ώρα 38’35 και τρίτη η Ειρήνη Φουρναράκη του ΣΜΚ με χρόνο 1 ώρα 42’17.

Παράλληλα διεξήχθη αγώνας 1.000 μ. με μικρή συμμετοχή αθλητών και τα έσοδα δόθηκαν στον Σύλλογο ΑγκαλιάΖΩ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει