Νέα εποχή για τον αθλητισμό στο Αρκαλοχώρι

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ

359

Με κάθε επισημότητα και με τους κατοίκους της περιοχής να δίνουν εντυπωσιακό “παρών”, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου που θα δώσει άλλη διάσταση στην αθλητική καθημερινότητα της νεολαίας της περιοχής και φυσικά των συλλόγων που θα το χαρούν, με πρώτο τον ΟΦΑ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δίνει συνέχεια στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη της αθλούμενης νεολαίας του νησιού με σύγχρονες υποδομές.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεργάζεται με φορείς της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που συσπειρώνει τη νεολαία και αναδεικνύει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθε», τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, τον οποίο ευχαρίστησαν για τη στήριξή του στον αθλητισμό ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Χρηστάκης καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου. Μάλιστα ο δήμαρχος σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Περιφερειάρχη, τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και οι τοπικοί εκπρόσωποι, ευχαρίστησαν τους φορείς και τις υπηρεσίες που βοήθησαν στην αποπεράτωση του έργου, την κατασκευάστρια εταιρεία «Ρόμβος», ενώ έγινε αναφορά στην προώθηση και των άλλων αθλητικών έργων της περιοχής.

«Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον Σταύρο Αρναουτάκη, τον άνθρωπο που βοηθά τον αθλητισμό, την νεολαία και ενισχύει οικονομικά τα 80 σωματεία του Ηρακλείου και 200 σωματεία σε όλη την Κρήτη, όταν οι αρμόδιες Αρχές έχουν κλειστές τις πόρτες τους» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ανδρέας, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Σταδίου για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου διαθέτει συνθετικό τάπητα, κερκίδα 600 ατόμων, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση με τέσσερις πυλώνες φωτισμού και περιφερειακό φωτισμό, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών,  τουαλέτες και χώρο λεβητοστασίου.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της περιοχής συμμετείχαν σε φιλική αναμέτρηση στα εγκαίνια του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της περιοχής συμμετείχαν σε φιλική αναμέτρηση

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και μία αναμέτρηση του ΟΦΑ με την ομάδα Κ19 του ΟΦΗ. Την αυλαία έκλεισε το συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου που έπαιξε παραδοσιακή μουσική και χόρεψε το συγκρότημα του Κέντρου δημιουργικής Απασχόλησης Αρκαλοχωρίου.

Στην τελετή ήταν επίσης παρόντες μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σπύρος Δανέλλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο αντιδήμαρχος Ζαχαρίας Δερμιτζάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει