Και “σύμφωνα συμβίωσης”, για να πάρουν μόρια!

622

Η αδιοριστία «τέχνας κατεργάζεται» αφού υπάρχουν καταγγελίες ότι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης για να βελτιώσουν τη θέση τους κατά τη διαδικασία της τοποθέτησής τους στα σχολεία!

Στελέχη της εκπαίδευσης αναφέρουν στην «Π» ότι είναι μία μέθοδος που ακούγεται ότι επιλέγεται από ολοένα και περισσότερους δασκάλους και καθηγητές τα τελευταία χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, το σύμφωνο συμβίωσης, που είναι μια απλή διαδικασία, έχει πλέον την ίδια νομική ισχύ με το γάμο.

«Είναι κάτι που ακούγεται, όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά … άντε να το αποδείξεις.

Το να συνάψεις σύμφωνο συμβίωσης είναι μία νόμιμη διαδικασία και κάθε χρόνο τα σύμφωνα αυξάνονται.

Δεν έχει φτάσει σε εμάς συγκεκριμένη καταγγελία εις βάρος κάποιου εκπαιδευτικού», αναφέρει. Σημειώνεται πως η πρόσληψη ενός αναπληρωτή ανακοινώνεται πρώτα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η κατάταξη των εκπαιδευτικών και η πρόσληψή τους σε συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα από το Υπουργείο γίνεται με βάση την προϋπηρεσία.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, είναι αρμόδιο για τις τοποθετήσεις ανά περιφερειακή ενότητα. Η σειρά κατάταξης, όμως, ανατρέπεται από θέματα υγείας, πρώτον, και στη συνέχεια βάση κοινωνικών κριτηρίων. Ισχυρότερη θέση έχει κάποιος με τρία, δύο ή ένα παιδί και ακολουθεί ο γάμος.

Σημειώνεται πως ένας έγγαμος εκπαιδευτικός, ακόμα και με λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας, λαμβάνει υψηλότερη θέση από έναν άγαμο.

Δηλαδή, έχει περισσότερες πιθανότητες, για παράδειγμα στο Ηράκλειο, να τοποθετηθεί εντός της πόλης και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει