Η θεατρική παράσταση «Αριζόνα» στο μικρό κηποθέατρο

242

Με τη θεατρική παράσταση «Αριζόνα» συνεχίζεται απόψε στις 8.30 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτη μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Ο Juan Carlos Rubio σπούδασε θέατρο στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου και Χορού της Μαδρίτης. Ο ίδιος δηλώνει ηθοποιός, αλλά η επιτυχία των πολλών θεατρικών έργων που έχει συγγράψει μαρτυρούν ασφαλώς ότι είναι γενικότερα ένας ταλαντούχος άνθρωπος του θεάτρου.

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ είναι φιλόλογος, θεατρολόγος και μεταφράστρια θεατρικών έργων, με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της. Και το Θεατροδρόμιο είναι μια ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών, γνωστή σε όλους μας, αφού ζει και δημιουργεί στο Ηράκλειο.

Το κείμενο του Juan Carlos, η μεστή μετάφραση της Μαρίας, το ταλέντο του Χρόνη Σαπουντζάκη και της Ιωάννας Σταμούλη στα χέρια της σκηνοθέτιδας Κατερίνας Ζουρίδη, καθώς και τα κοστούμια του Πέτρου Φαρσαράκη οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί παρά να συγκινήσει τον θεατή. Άλλωστε το θέμα του έργου ενέχει από μόνο του μια φόρτιση.

Κυνηγώντας τον εχθρό που νομίζουμε ότι βρίσκεται «έξω από εμάς», διαφαίνεται απρόβλεπτη η αφορμή να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται εντός μας. Οι ήρωες του έργου, ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ συμμετέχουν σε ένα κρατικό πρόγραμμα και κυνηγούν στα σύνορα Η.Π.Α και Μεξικού μετανάστες. Άραγε αυτά είναι πράγματι τα σύνορα που οφείλουν να διαφυλάξουν;

Το Αrizona βραβεύθηκε το 2006 με το βραβείο Fatex και έλαβε τιμητική διάκριση από τα βραβεία Lope de Vega. Το έργο ανέβηκε με επιτυχία το 2009 στη Θεσσαλονίκη, από την ομάδα Ούγκα Κλάρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και το 2017 στην Κύπρο, στην Πράσινη Γραμμή, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κύπρια 2017.

Συγγραφέας: Juan Carlos Rubio, μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη, σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Φαρσαράκης, παίζουν:  Χρόνης Σαπουντζάκης, Ιωάννα Σταμούλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει