Επί παντός… αθλητικού

243

Γιαννιώτης: “Ίσως να μην είχα φτάσει εδώ, αν δεν ήμουν δυσλεκτικός”

 ο Σπύρος ΓιαννιώτηςΠρωταθλητής και στα κοινωνικά μηνύματα είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας υπενθύμισε το δικό του πρόβλημα δυσλεξίας -με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς – και παρότρυνε όλα τα παιδιά να πάνε κόντρα στους φόβους και στις ανασφάλειές τους.

Οπως έγραψε μάλιστα «…ίσως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι».

Αναλυτικά το μήνυμά του μέσω Instagram:

«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ίσως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.

Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου.

Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά».

 

Άλλη πολιτική χρειάζεται η ΠΑΕ ΟΦΗ στο θέμα των εισιτηρίων

ΟΦΗ ΣΗΜΑΒιάστηκε η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ να ανακοινώσει ότι δεν θα ισχύσει παιδικό εισιτήριο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και άρον-άρον, μετά από τη δικαιολογημένη αντίδραση του κόσμου στα ραδιόφωνα και τα social media, διόρθωσε το λάθος της μερικές ώρες αργότερα.

Το κόστος βέβαια για έναν πατέρα που θέλει να πάρει το παιδί του στο γήπεδο, παραμένει μεγάλο και θα πρέπει στο μέλλον οι τιμές στα παιδικά εισιτήρια να μειωθούν.

Η διοίκηση είχε τον χρόνο για να χαράξει μία πολύ καλύτερη πολιτική στο θέμα της προσέλκυσης του κόσμου αλλά δυστυχώς δεν τον εκμεταλλεύθηκε.

Έριξε όλο το βάρος της στα εισιτήρια διαρκείας και απέτυχε διπλά, αφού ούτε αυτά πήγαν καλά, ούτε μπόρεσε να ικανοποιήσει τον «πελάτη» που διαλέγει παιχνίδια…

Μ.Β.

 

Ξεπέρασε τον Εργοτέλη η Καλαμαριά

Απόλλων Πόντου - ΚαλαμαριάΜόλις την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε την προετοιμασία του, ο Απόλλων Πόντου καθώς δόθηκε επιτέλους λύση στο τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας της ΠΑΕ.

Μία λύση που προήλθε από τον αδερφό του προπονητή της ομάδας, τον γνωστό ομογενή επιχειρηματία Άλεξ Κάλας, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί και στον Άρη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Καλαμαριά ξεπέρασε το περσινό αρνητικό ρεκόρ του Εργοτέλη που μαζεύτηκε στις 20 Αυγούστου και άρχισε προετοιμασία με 14-15 παίκτες…

Μ.Β.

 

Αρκετοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τα αστέρια της Εθνικής μπάσκετ στο Ηράκλειο

Αρκετοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τα αστέρια της Εθνικής μπάσκετ

Αρκετοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τα αστέρια της Εθνικής μπάσκετ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει