επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

209

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και… παιδιά. Ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά, με πολλά όνειρα, ελπίδες και δυσκολίες. Όπως πάντα.

ΟΛΟΙ λίγο πολύ θυμόμαστε αυτές τις μέρες τις εποχές που πηγαίναμε πρωτάκια στο σχολείο, μετά τις τάξεις. Κάποιοι προλάβαμε και τη… διανομή κομπόστας! Κάποιοι παλιότεροι και τη βοήθεια που ερχόταν από την Αμερική.

Ο ΑΛΕΞΗΣ χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλυσε το όραμά του για την Ευρώπη. Αφού δεν μπόρεσε να την αλλάξει, την… απολαμβάνει.

ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ μια… ψεύτικη εικόνα για το τι είχε συμβεί στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μια… διαφορετική, μια πάλι ψεύτικη εικόνα. Δυστυχώς δεν βάζουμε μυαλό.

ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ εκνευρίστηκε όταν του είπαν ότι άλλαξε, ότι λαΐκιζε το 2015 και πως προωθεί τον νεποτισμό στη χώρα. Δύσκολοι καιροί, Αλέξη. Αλλά είδικά με τον νεποτισμό ένα δίκιο το είχε… να λέει πως αφορά άλλες παρατάξεις.

ΑΚΟΜΗ δεν μπορεί ο μέσος ηλικιωμένος να χωνέψει την ατάκα Τσίπρα ότι οι 70χρονοι σύντομα… τελειώνουν, άρα λύνεται και το πρόβλημα των συντάξεων.

ΟΠΩΣ λέει και ο άλλος, σοσιαλισμός σύντροφοι σημαίνει να βγάζεις  το λαό  στη σύνταξη στα 50 και να τον εκκαθαρίζεις στα 70 ωστε να μην επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΚΟΜΗ δεν έχω καταλάβει τι κάνει η τρόικα στα υπουργεία. Κοιτάζει μισθούς, συντάξεις, δόσεις. Δηλαδή τι θα κάνανε εάν δεν είχαμε βγει από τα μνημόνια;

ΑΠΛΩΣ έχουμε πλέον μνημόνια, αλλά… λεφτά δεν έχουμε.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ που κλαίει. Με “βαριά καρδιά” υπέγραψε ο Ζάεφ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Άρα δεν είμαστε μόνο εδώ… εμείς.

ΑΝΟΙΞΕ ο Κουμπές στην πλατεία Κορνάρου; Με…12 τραπέζια, έτσι; Μην ξεφύγουμε! Μια καλή επιλογή εάν βρεθεί και λύση για τον ήλιο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ με τον πρόεδρο της ΔΕΗ; Η ΝΔ αντέδρασε: Ο κ. Σταθάκης και η κυβέρνηση καλούνται άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τη διατήρηση στη θέση του του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Πώς γίνεται;

META τα πετρέλαια και τα… χρυσάφια! Ωριμα κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, υποστήριξε ο καθηγητής Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Πασπαλιάρης, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να αξιολογηθεί η διεθνής αγορά, στην οποία υπάρχει σήμερα τεράστια αύξηση της ζήτησης για πολλά μέταλλα από την Κίνα.

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει